С гласовете на 28 от общинските съветници бе приет на

...
С гласовете на 28 от общинските съветници бе приет на
Коментари Харесай

Съветниците приеха Сборния бюджет на Община Плевен за 2023 година

С гласовете на 28 от общинските съветници бе признат на изключителна сесия през днешния ден Сборният бюджет на Община Плевен за 2023 година. Гласували „ срещу “ нямаше, 8 от съветниците гласоподаваха „ въздържал се “.

В ревюто си пред локалния парламент кметът Георг Спартански напомни обстановката в страната, както и че Държавният бюджет поради липса на постоянно държавно управление бе признат чак през м. август. Това ни изправи пред известни компликации, на процедура работата с удължителното деяние на закона за Държавния бюджет ни спъваше значително, само че успяхме да се оправим, акцентира господин Спартански. Инфлацията е двуцифрено число, това никой не регистрира, не сме повишавали локалните налозите, няма нови приходоизточници. Това, което ме тормози, е фактът, че всяка година на общините се трансферират нови и нови отговорности, които обаче не са финансово обезпечени, общините генерират все по-малко лични финанси. Затова и търсим неизползвани до момента благоприятни условия за събираемост на дължими към общината доходи. Залагаме на финансова непоклатимост и рационално харчене, в нелека конюнктура успяхме да осъществяваме много планове, което, във време на всевъзможни неблагополучия, ме кара да се усещам задоволен, добави още кметът на Община Плевен.

Общият размер на Бюджета на Община Плевен за 2023 година е 169381 087 лева Със Закона за Държавния бюджет на Република България за 2023 година за Община Плевен са планувани средства в размер на 109661344 лева.От тях общата дотация за делегираните от страната действия е 101038 544 лева Най-много от плануваните разноски са по функционалност „ Образование “ – 73396 641 лева, следвана от „ Здравеопазване “ – 9461 792 лева, „ Социално обезпечаване, подкрепяне и грижи “ – 6681 356 лева Разходите за локални действия и дофинансиране на делегирани от страната действия са 55394 404 лева Капиталовите разноски са 10309861 лева, за финансиране на Инвестиционната стратегия през 2023 година се разчита на лични доходи, целева дотация от Републиканския бюджет, преходни останки от предишни интервали, както и на положително асимилиране на средствата по оперативните стратегии на Европейския съюз.

Съветниците взеха решение да бъдат отпуснати в допълнение средства на три спортни клуба – на ОФК „ Спартак “ - Плевен - 60 хиляди лева, на баскетболен клуб „ Спартак “ – 20 хиляди лева, на „ Вихър “ Славяново – 10 хиляди лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР