С г-н Радев сме избрани мажоритарно – г-н Цветанов дори

...
С г-н Радев сме избрани мажоритарно – г-н Цветанов дори
Коментари Харесай

Илияна Йотова Накара Хекимян Да Си Говори Сам Рано Сутринта, Но Думите Й За Плевнелиев Бяха Унищожителни!

„ С господин Радев сме определени мажоритарно – господин Цветанов даже не завоюва преференциалния избор във Велико Търново ”, добави тя.

По думите ѝ, изявлението на Румен Радев за „ тъмната площадка ” се удостоверява и от отчетите на Европейската комисия. Част от тази „ тъмна площадка ” е и договорката за ЧЕЗ.

По случая „ Скрипал ” и българската реакция Йотова разяснява, че страната е реагирала вярно и не е редно да се гонят съветски дипломати. „ Запазили сме си ролята на медиатори. България е по едно и също време шеф на тези страни и в същото време хазаин ”, уточни тя. Според нея, обаче, страната ни по-късно е изгубила инерция. „ Дори в групата на държавите-посредници има сериозна конкуренция. България към момента не е изпуснала влака ”, сподели вицепрезидентът.

Успешно е до момента председателството. Но би трябвало да реагираме с повече самочувствие като страна-председател ”, счита тя. Като триумф тя регистрира активизирането на тематиката за Западните Балкани.

Помолена да разяснява изявлението Росен Плевенелиев по отношение на колениченето ѝ пред съветския патриарх Кирил, Йотова сподели:

„ Вие съществено ли желаете да разясня някогашния президент? Жалко, че този човек е бил президент на Република България ”.

„ Очевидно има някакви други фантазии и неща за които мисли. Което е видно и от екрана ”, добави тя по негов адрес. На въпроса на водещия Антон Хекимян за какво е целунала ръката на съветския патриарх, само че не и на българския, тя реагира ненадейно: „ Така ли? Хайде да извадим архива! Ще ми се извините ли, в случай че това е по този начин? ”. Водещият изясни, че са били излъчени единствено фрагментите, на които Йотова коленичи пред Кирил.

По думите ѝ, жестът към Кирил показвал „ почитание към Руската православна черква, към ролята ѝ в Освободителната война ”. „ Моето почитание към българския патриарх е доста по-голямо като към нравствен лидер. Не считам, че от това би трябвало да се прави политика ”, сподели вицепрезидентът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР