С фолклорна програма и много настроение пенсионерски клуб “Здравец в

...
С фолклорна програма и много настроение пенсионерски клуб “Здравец в
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков почете 40-годишния юбилей на пенсионерски клуб “Здравец”

С фолклорна стратегия и доста въодушевление пенсионерски клуб “Здравец ” в Мартен означи 40 години от своето учредяване. На тържеството, провело се в постройката на кметството, където се обитава клуба, се събраха над 100 души от третата възраст. Гости на събитието бяха кметът на Община Русе Пенчо Милков, на гр. Мартен Димо Тонев и на с. Сандрово Георги Пенков, както и представители на пенсионерски клубове от района.

„ Обръщам се към вас – нашите майки и татковци, хората отдали най-хубавите години от своя живот за богатството и развиването освен на Мартен, само че и на Русе, с благопожелание да бъдете здрави и все по този начин дейни в годините, в които вашите деца и внуци ви вършат щастливи. Продължавайте да им помагате със своята мъдрост и житейски опит “, обърна се към присъстващите Пенчо Милков.

Председателят на Клуба Елена Радтке посрещна всички посетители по остаряла българска традиция с питка и сол. В тържеството се включиха и представители на други пенсионерски клубове, които насочиха своите публични поздравления. За юбилея си ПК “Здравец ” получи и приветствен адрес от ръководителя на Българската асоциация на пенсионерите и мъдростта Красимира Освалд.

Пенсионерски клуб “Здравец ” е учреден през 1983 година, като първоначално е наброявал към 300 души. В момента в него членуват малко над 100 поданици на гр. Мартен, като Елена Радтке е неговият четвърти ръководител.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР