С флашмоб Не на дрогата! Животът е прекрасен!“ ученици от

...
С флашмоб Не на дрогата! Животът е прекрасен!“ ученици от
Коментари Харесай

Ученици показват със скелет ужаса от дрогата

С флашмоб „ Не на дрогата! Животът е прелестен! “ възпитаници от ломските учебни заведения и специалисти от Местната комисия за битка с противообществените демонстрация на малолетните и малолетните и Центъра за социална поддръжка към Община Лом приковаха вниманието на съученици и жители в Международния ден за битка с наркоманиите, 26 юни.  
 Флашмоб в Лом Община Лом  
Ученици, обществени служащи и психолози дружно се включиха в играта „ Двете страни на една страст “ и демонстрираха по какъв начин се усеща един здрав и по какъв начин един наркозависим човек. Участниците в флашмоба чуха и „ Историята на един наркоман “ по автентичен случай.  За да сигнализират за вредата от дрогата и да засилят резултата на потрес от това, до каква степен може да стигне един наркоман, децата демонстрираха и образователен скелет със спринцовки и цигари.
 Флашмоб в Лом Община Лом
В знак на съпричастност и в памет на жертвите на дрогата, участниците в събитието пуснаха черни балони в небето. Деца и жители написаха и своите послания и апели да не се стига до приложимост на опиати.
 Флашмоб в Лом Община Лом  
България е на пето място измежду страните от Европейския съюз с 42% смъртност на наркозависими до 25-годишна възраст. Повече от една трета от наркозависимите в България в никакъв случай не са се опитвали да се излекуват, а 33 % от младежите до 18 години са употребявали най-малко един път през живота си опиат, сочи статистиката на Националния фокусен център по наркомании. 
 
 Флашмоб в Лом Община Лом
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР