С флаг на Конфедерацията близо до поле, задимено от оръдейни

...
С флаг на Конфедерацията близо до поле, задимено от оръдейни
Коментари Харесай

Туитове на Тръмп подхранват политическо разделение и нова гражданска война в САЩ

С байрак на Конфедерацията покрай поле, задимено от оръдейни залпове, където се организира възстановка на борба от Гражданска война преди 155 години, Лари Колдуел Пиърси-младши изяснява, че вижда нова война в Съединени американски щати - и роля за себе си във всяка борба, написа " Ройтерс ".

" Всичко това ще бъде партизанска война, а не това нещо навън ", добавя той, като показва борбата при Сидър Крийк от 1864 година в Мидълтън, Вирджиния. " Вероятно бих бил офицер в тези старания. "

62-годишният Пиърси е един от мотоциклетистите, известни като " механизирана кавалерия " на синовете на ветераните от Конфедерацията, които имат почти 30 000 членове и се разказва като " неполитическа организация за завещание ", която съхранява историята и наследството на бойците от Конфедерацията през Гражданската война 1861-1865 година

Той е и гневен последовател на президента Доналд Тръмп.

Докато демократите упорстват за импийчмънт на Тръмп и пораждат разногласия за това дали да бъдат отстранени монументи на конфедеративни генерали като Робърт Лий и Стоунъл Джаксън, Пиърси предизвестява, че следва нова революция.

" Гледате към селските региони и не ни виждате, само че нас ни има и доста ще излязат от тези хълмове, в случай че нещата не престават да се утежнява. Вероятно всички членове на ветераните от Конфедерацията ".

Синовете на ветерани от Конфедерацията, която лимитира участието до мъже с предшественици, ветерани от Гражданската война, не се стреми да се отдели от нацията или да възроди робството. Но те споделят, че се пробват да запазят достойнството на Конфедерацията, като честват нейното знаме, монументи и други знаци, които са необятно подложени на критика като респект към институционалния расизъм.

" #CivilWar2 " се появи в Туитър през септември, откакто Тръмп цитира свещеник в обява в " Туитър ", казвайки, че " ще провокира революция " в Съединени американски щати, в случай че бъде отхвърлен от служба.

На идващия ден десни милиции Oath Keepers потвърдиха туита на Тръмп в своя обява: " Това е истината. Това е мястото, където сме. Ние сме на прага на гореща революция. Както през 1859 година "

Мери Маккорд, която управлява отдела за правораздаване на Министерството на правораздаването от 2016 година до май 2017 година, отбелязва техния отговора и на други въоръжени групировки подкрепящи Тръмп и декларира, че членовете са посочили готовността си да подхващат дейности въз основа на мненията на президента.

Белият дом не отговори на искане за коментар.

Въпреки че няма доказателства, че радикални групировки отдясно или отляво провеждат военна акция за потапяне на страната в революция, редица набези през последните години провокират опасения за скок на политическото принуждение.

Една жена е убита, когато бял националист връхлетя с колата си в контра протестиращи на протест на десни екстремисти в Шарлотесвил, Вирджиния, през 2017 година.

През август обвинен бял националист простреля 22 души в магазин Walmart в Ел Пасо, Тексас, малко след публикуването на антииспански манифест в интернет.

Засилва се реториката за идна революция, декларира Дж. Дж. Макнаб, експерт по антиправителствен екстремизъм в Програмата за екстремизъм на университета Джордж Вашингтон. " Преди бяха единствено тези момчета от милициите, които споделяха тези неща, в този момент към този момент е изцяло мейнстрийм ", изяснява тя.

Тя показва видеоклип в YouTube, оповестен през юни, който доближава 1,4 милиона гледания. Видеото разказва по какъв начин електрическата мрежа в " огромните леви градове " може да бъде разрушена и че друга революция е неизбежна и ще бъде извоювана от дясното крило.

Институтът за политика и публични услуги на университета Джорджтаун този месец пусна анкета, съгласно която болшинството от американците считат, че политическите, расовите и класовите разделения се утежняват и че междинният гласоподавател счита, че Съединени американски щати са на две трети от пътя към ръба на революция.

Привържениците на Тръмп при възстановката на Сидър Крийк декларират, че демократичната съпротива против президента възпламенява остарели разриви в американското общество и притиска някои до крайни позиции.

" Има някои синове на ветерани от Конфедерацията, които могат да стартират да стрелят още на следващия ден ", разяснява Джейк Дженет, 79-годишен, който играе военачалник Лий.

Той и неговият другар Уейн Нюнам, който съставлява генерал-лейтенанта на Лий Джубал Ърли, декларират, че са били част от групата, само че са напуснали, тъй като не са харесали насилствения завой, който подхващат някои членове.

Дейв Кларк, който раздава литература и артикули на Синове на конфедеративните ветерани при възстановката, разяснява, че насилствените борещи се за превъзходството на бялата раса са си присвоили знамето на Конфедерацията и че той има вяра в системата на ръководство на Съединени американски щати за разрешаване на разликите по кротичък метод.

" Вероятно тук има хора, които имат в багажниците си АК-47, само че това не е отговорът. Вече сме го правили. Това не е методът ", добавя Джанет, спомняйки си личната си военна работа във Виетнам и визитата на сина му във Афганистан.

Той също поддържа Тръмп и има вяра, че най-хубавият метод да се избегне война би било " тоталното заличаване на либералите " на избори, в които Тръмп желае втори четиригодишен мандат през 2020 година

70-годишният Нюнам разяснява, че счита, че Съединени американски щати са излекувани от Гражданската война до 20-те години на предишния век, само че " се връщат " към положение на поляризация. Той упреква основно демократичната опозиция против Тръмп за разделянето, само че признава, че някои от туитовете на Тръмп не оказват помощ.

" Недоволството е там и е елементарно да се натрупа още веднъж. Социалните медии разрешиха на хората да бъдат гадни един към различен, без да се постанова да се сблъскват с тях очи в очи. Може би Тръмпстър извади малко това. Бог знае някои сутрини, бих желал той да поспи малко до по-късно ", добавя той с усмивка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР