С финален спринт полякът Марцели Богуславски от отбора на Мазовше

...
С финален спринт полякът Марцели Богуславски от отбора на Мазовше
Коментари Харесай

Поляк спечели четвъртия етап от Обиколката на България

С заключителен спринт полякът Марцели Богуславски от тима на Мазовше завоюва четвъртия стадий от Обиколката на България.

За 24-годишния Богуславски това е втора победа на българска земя, откакто той победи и в пролога, с който бе даден старт на 69-ото издание на Обиколката. Полякът измина дистанцията от 138,8 километра от Сливен до Бургас за 3 часа, 18 минути и 18 секунди, като измъкна триумфа в последните метри.

Втори с закъснение от една секунда остана водачът в генералното класиране Франческо ди Феличе от отбора на Галина Екотек Лукини. Това бе изцяло задоволително на италианеца, с цел да резервира жълтата си фланелка. Трети с равно време с това на Ди Феличе остана различен поляк - Патрик Стош от отбора на Востер.

От българите на първо време през днешния ден финишира Венцислав Венков от националния тим на България, който остана на 6 секунди от резултата на Богуславски.

Лидер в класирането при катерачите е французинът Алекси Герен от австрийския тим Форарлберг, а при спринтьорите зеленото трико облече унгарецът Жолт Ищлщекер от Епронекс.

Обиколката на България приключва в четвъртък със 159-километровия стадий от Чирпан до Момчилград, който с обща денивелация от над 2200 метра.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР