С финала на Тихомир Иванов на скок височина ще приключи

...
С финала на Тихомир Иванов на скок височина ще приключи
Коментари Харесай

Тихомир Иванов е последната българска надежда в Лондон

С финала на Тихомир Иванов на скок височина ще завърши българското присъединяване на международното състезание в Лондон. 23-годишният играч стигна до борбата за медалите при дебюта си в шампионат на планетата, откакто година по-рано беше финалист при дебюта си на олимпийските игри.

С Иванов са свързани очакванията за най-хубаво българско показване на международното състезание, което приключва през днешния ден. До момента върховото класиране на тима е седмото място на сребърната медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева в скока на височина при дамите. Това се оказаха и единствените два финала с българско присъединяване в Лондон.

Иванов влезе във финала, откакто реализира най-хубаво персонално достижение в кариерата си - 231 сантиметра. Той раздели четвърто място в квалификациите и беше един от шестимата скачачи, които преодоляха квалификационната норма.

 Тихомир Иванов е последната българска вяра в Лондон
© LAP.bg

Българският скачач стартира с сполучливи опити на 217 см и 222 см, след което направи по-една неточност на 226 см, 229 см и 231 см, само че от втория път се оправи и с трите височини.

По-добре от него се показаха единствено огромният любимец Мутаз Еса Баршим, международният първенец от 2013 година Богдан Бондаренко и 20-годишният дебютант от Русия Данил Лисенко.

" Надявам се в неделя да скачам малко по-добре и да нападам още веднъж персонален резултат. Направих доста фаулове (в квалификацията), което не е обикновено за мен. Надявам се, че в неделя ще скачам по-чисто. Въпреки че тези фаулове ме накараха да вляза в надпреварата малко по-добре и с по-хубави опити на по-големите височини ", разяснява Иванов след пресявките.

 Тихомир Иванов е последната българска вяра в Лондон

" Финалът е друго съревнование. Коренно друго ще е и всеки ще желае да даде максимума от себе си. Аз също. Мисля, че съм подготвен още веднъж да пъдя персонален връх и по-предно класиране. Много е значимо да имаш ден, въпрос е и на шанс ", сподели още той.

Иванов се потвърди като най-постоянния и напредващ играч в българския тим този сезон. След като впечатли с класиране за финала на олимпийските игри, през 2017 година той за пръв път доближи границата от 230 сантиметра и направи страховит дебют в Диамантената лига с четвърто място в Париж и второ в Рабат.

Скачачът е единственият български лекоатлет, който реализира персонален връх в Лондон. Освен него най-хубаво достижение за сезона съумя да запише единствено Ивет Лалова в спринта на 100 метра.

Българското присъединяване в Лондон

Мирела Демирева (скок височина) - 7-о място
Ивет Лалова (200 метра) - 9-о място
Момчил Караилиев (троен скок) - 15-о място
Георги Цонов (троен скок) - 17-о място
Габриела Петрова (троен скок) - 17-о място
Ивет Лалова (100 метра) - 19-о място
Радослава Мавродиева (тласкане на гюле) - 21-о място
Митко Ценов (3000 метра с препятствия) - 37-о място
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР