С фееричен балетен спектакъл Лебедово езеро на сцена във водите

...
С фееричен балетен спектакъл Лебедово езеро на сцена във водите
Коментари Харесай

С балетния спектакъл "Лебедово езеро" във водите на Пеещите фонтани започва Есенен салон на изкуствата в Пловдив

С приказен балетен театър " Лебедово езеро " на сцена във водите на Пеещите фонтани стартира Есенен салон на изкуствата в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на културният отдел на общината.

Тази вечер е формалното разкриване на 17-то издание на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2021. Това е най-големия културен формат в града, който сплотява фестивали и обособени събития от всички жанрове на изкуствата - музика, спектакъл, танц, литература, образни изкуства, изложения, арт съоръжения и доста други събития за всички възрасти и публики, посоват от общината.

Събитието се провежда от община Пловдив и сътрудници - културни институти, креативен гилдии, културни оператори. Официалното разкриване е постоянно на 1 септември, а довечера това ще се случи с новаторския театър " Лебедово езеро " на балета на Опера Пловдив във водите на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. За първи път ще бъде построена сцена във водното езеро по концепция на доцент Нина Найденова - шеф на Опера Пловдив и заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, със съдействието на администрацията на регион " Централен ".

Балетът на Опера Пловдив ще показа определени подиуми от класиката на Чайковски " Лебедово езеро ", а резултатът от хореографията на лебедите ще бъде допълнен от водните фигури на фонтаните. Втората част на спектакъла ще включва танцови миниатюри по музика на Астор Пиацола, откъс от " Кармина Бурана " и осъществявания на оперните солисти Евгения Ралчева и Август Методиев. Достъпът до събитието е свободен, показват от общината.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР