С фантастичен последен сектор в своята решителна обиколка във втората

...
С фантастичен последен сектор в своята решителна обиколка във втората
Коментари Харесай

Шампионът Баная спечели полпозишъна за Гран При №1000 в MotoGP

С приказен финален бранш в своята решителна обиколка във втората фаза на квалификацията международният първенец завоюва своя втори полпозишъна от началото на сезон 2023 в MotoGP. Така водачът на Дукати ще потегли от първата позиция в спринта и главното съревнование за Гран При на Франция, която пък е и Гран При №1000 в историята на международния шампионат.

Италианецът завоюва квалификацията с време от 1:30.705, което бе с едвам 0.058 секунди по-добро то достижението на Марк Маркес. Шесткратният международен отличник се възползва оптимално от шасито на Калекс, което Хонда дебютира този уикенд и ще потегли втори по-късно през днешния ден и на следващия ден.

Третото място на стартовата решетка за двете надпревари на пистата „ Бугати “ ще заеме Лука Марини (Хонда), който бе с 0.137 секунди по-бавен от Баная. Едва четвърти ще започва най-бързият от петъчния ден Джак Милър (КТМ), който изостана с 0.279 от своя някогашен съотборник. Австралиецът беше напът да приключи доста мощна обиколка в края на сесията за място, само че настигна Аугусто Фернандес (Tech3 ГАСГАС) в последния бранш и загуби над 0.2 секунди.
 Милър остана отпред след втората подготовка в Льо Ман, Маркес с ново рухване Милър остана отпред след втората подготовка в Льо Ман, Маркес с ново рухване
Компания на Милър на втората редица ще вършат Хорхе Мартин (Априлия) и Маверик Винялес (Априлия). Виналяс бе най-бърз след първите излизания в решителните 15 минути на сесията за място, само че механически проблеми в неговия първи мотор му разрешиха да направи единствено една летяща обиколка при второто излизане на пистата.

Марке Бедзеки (VR46 Дукати), Алекс Маркес (Грезини Дукати) и Йоан Зарко (Прамак Дукати) ще си поделят третия ред, а най-бавни във втората фаза на квалификацията бяха Брад Биндър (КТМ), Алейш Еспаргаро (Априлия) и Фернандес, които ще започват от четвъртата редица. Фернандес и Марини бяха двамата водачи, които прогресира до борбата за местата на първите четири редици, откакто минаха през първите 15 минути на сесията за място.

В тях Марини бе най-бърз с време от 1:31.268 и задатък от 0.075 пред единствения новобранец в кралския клас през тази година. На единствено 0.023 зад него остана и любимецът на локалната аудитория Фабио Куартараро (Ямаха), който ще би трябвало да започва едвам 13-ти през днешния ден и на следващия ден. 

Такааки Накагами (LCR Хонда) и Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати) ще вършат компания на международния първенец за 2021 година на петия ред, а на шестия ще се наредят Жоан Мир (Хонда), Франко Морбидели (Ямаха) и Алекс Ринс (LCR Хонда). Последната редица ще си поделят тримата водачи, които карат по заменяне този уикенд. Това са Данило Петручи (Дукати), Лоренцо Савадори (RNF Априлия) и Йонас Фолгер (Tech3 ГАСГАС). Те карат надлежно вместо Енеа Бастианини, Мигел Оливейра и Пол Еспаргаро.

Раул Фернандес (RNF Априлия) пък приключи присъединяване си този уикенд още след първата подготовка поради проблемис дясната ръка. Така на стартовата решетка през днешния ден и на следващия ден ще има единствено 21 водачи.
 Раул Фернандес навън от Гран При на Франция Раул Фернандес навън от Гран При на Франция
Спринтовото съревнование за Гран При на Франция започва през днешния ден в 16:00 часа българско време, а то ще бъде с дълготрайност от 14 обиколки на пистата „ Бугати “ край Льо Ман.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР