С фалстарт тръгна избора за председател на Народното събрание. Абсолютно

...
С фалстарт тръгна избора за председател на Народното събрание. Абсолютно
Коментари Харесай

Фалстарт на първия опит за шеф на НС, партиите с почивка за преговори

С провал потегли избора за ръководител на Народното събрание. Абсолютно невиждано този път имаше цели кандидатури. Първата е от страна на първата политическа мощ ГЕРБ-СДС в лицето на Росен Желязков, Българска социалистическа партия взеха решение да предлагат Кристиян Вигенин, от „ Продължаваме промяната “ държат на Никола Минчев, а от „ Възраждане “ се оповестиха за Петър Петров.

Нито една от кандидатурите обаче не събра болшинство. За Вигенин глас „ за “ дадоха 25 народни представители от Българска социалистическа партия и едвам 2-ма от Политическа партия, срещу бяха 31 и „ въздържал се “ 181.

Никола Минчев беше подсилен със 74 гласа „ за “ от Политическа партия и Демократична България и един от Българска социалистическа партия, „ срещу “ 29 и 135 въздържали се.  

За Петър Петров от „ Възраждане “ бяха само гласовете на партията му – 27 „ за “, 94 „ срещу “  и 118 „ въздържал се “.  

Най-много гласове събра Росен Желязков от ГЕРБ-СДС със 103 гласа „ за “, 86 „ срещу “ и 51 „ въздържал се “.

От Движение за права и свободи още преди гласуването оповестиха, че ще спазят традицията и неписаното предписание, че ръководител на Народното събрание се избира от най-голямата парламентарна група. Те припомниха, че по същия метод в предишния парламент са подкрепили Никола Минчев, когато Политическа партия беше най-многобройна.  

Народните представители не съумяха да излъчат единна кандидатура, а от ГЕРБ желаеха 15 минути отмора, с цел да се създадат съвещания с ръководителите на политическите сили.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР