С европейско финансиране от Програмата за развитие на селските райони

...
С европейско финансиране от Програмата за развитие на селските райони
Коментари Харесай

Над 2,6 млн. европейски средства за енергийно ефективни общински сгради в Добричко

С европейско финансиране от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Общините Добричка, Тервел и Балчик ще вкарат ограничения за повишение на енергийната успеваемост на четири публични здания. Проектите са на обща стойност 2624445 лева и се извършват по процедура BG06RDNP001-7.020 Енергийна успеваемост „ Реконструкция, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост “ по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “.

Община Добричка ще усъвършенства енергийната успеваемост на ОУ „ Отец Паисий “ и ДГ „ Зорница “ в с. Батово, като утвърдената по плана безплатна помощ е 806 220 лева Проектните действия включват замяна на дограмата и вратите, топлоизолиране на външните стени, подовите структури и покривите, въвеждане на система за отопление и изстудяване с термо-помпени елементи „ въздух-въздух “, замяна на осветлението с енергийно дейно и създаване на фотоволтаична електроцентрала за лични потребности.

Проектът " Повишаване на енергийната успеваемост на здания общинска благосъстоятелност в Община Тервел " включва създаване на фотоволтаична апаратура с мощ 170 kW за покриване на личните потребности на Общинска администрация, гр. Тервел. Одобреното финансиране е в размер на 927691 лева

С обезпечено финансиране, в размер на 890533 лева, Община Балчик ще приложи ограничения за повишение на енергийната успеваемост в СУ „ Христо Смирненски ” с. Оброчище. Предвидено е полагането на топлоизолация на фасадните стени и покрива на физкултурния салон, топлинно уединяване на външни стени на новото тяло – учебно заведение, създаване на нова отоплителна система на правилото на термопомпа за учебното заведение и физкултурния салон, и инсталиране на фотоволтаична система за лична консумация.

Дейностите и по трите плана ще приключат до септември 2025 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР