С европейско финансиране и национално съфинансиране по Програмата за развитие

...
С европейско финансиране и национално съфинансиране по Програмата за развитие
Коментари Харесай

10 нови работни места за хора в неравностойно положение създава видинска фирма

С европейско финансиране и национално съфинансиране по Програмата за развиване на човешките запаси 2021-2027 видинска компания ще разкрие 10 нови работни места.

Фирмата е единствена от област Видин, която е утвърдена и е със подписан контракт за финансиране по процедура „ Устойчива претовареност за хора в неравностойно състояние “., оповестиха от ОИЦ Видин.

По процедурата се финансират плановете на работодатели за наемане на лица в неравностойно състояние, в това число и тези, които ще правят своите работни отговорности в условия на надомна работа – до 12 месеца, и за лица с трайни увреждания – до 24 месеца. Осигурява се и поддръжка на работното място посредством наставник, според самостоятелните потребности на новонаетите лица от целевата група за интервал до 6 месеца. Финансира се и превоз от и до работното място, ако лицето работи в обитаемо място друго от местоживеенето му, както и адаптиране на работното място за лицата с трайни увреждания – посредством осъществяване на СМР и закупуване на съоръжение и обзавеждане.

За осъществяването на своя план „ Устойчива претовареност в Стройпром “, компанията ще получи 100 % безплатно финансиране в размер на 190 149.30 лв.. Стартиралият на 23.08.2024 година план, ще продължи до 23.02.2027 година, и включва нарастване на броя на чиновниците в строителната компания, като се планува назначение на един офис управител, четирима общи служащи, един админ на уеб уебсайт, един механически помощник, един снабдител-доставчик, един надзирател и един водач на лек автомобил. Всички лица ще са безработни и/или неактивни хора в неравностойно състояние, като осем лица ще бъдат включени в претовареност за интервал от 12 месеца, а две лица (хора с трайни увреждания) ще бъдат предопределение на позиции надзирател и общ служащ за интервал от 24 месеца. За да се подкрепят новонаетите лица от целевата група при навлизането им в спецификата на работното място, ще бъде зает наставник, който ще бъде лице от компанията бенефициент. Всички действия по плана ще извършват на територията на град Видин.

Предприятието има за цел да обезпечи устойчиви работни места след края на плановите действия на най-малко седем лица в неравностойно състояние, като две от тях ще бъдат с трайни увреждания.

Подкрепа за предприятията, безработните и заетите хора в Северна България планува и бъдеща процедура на Програмата за развиване на човешките запаси, която ще е ориентирана особено към тази част на България. В нея се чака да се включат обичайните за Програмата действия, като благоприятни условия за образования и субсидирана претовареност. През последното тримесечие на годината се планува отваряне и на мярка, ориентирана към обществените предприятия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР