С европейските средства трябва да бъдат решавани проблемите на гражданите,

...
С европейските средства трябва да бъдат решавани проблемите на гражданите,
Коментари Харесай

Калоян Паргов: София прилича на сцена с декори, които прикриват фалшивото управление на ГЕРБ

С европейските средства би трябвало да бъдат решавани проблемите на жителите, те не са за декоративни поправки на ремонтите за ръководещите да си вършат пиар и да градят личен имидж, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София

София наподобява на сцена с декори, които прикриват подправеното ръководство на ГЕРБ в града. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов при откриването на кръглата маса " С мисъл за София ", проведена от Градския съвет на Левицата в столицата. На нея участваха някогашни и сегашни ръководители в София, измежду тях и кметът на града (1990-1991 г.) доцент Александър Каракачанов, както и някогашният ръководител на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров, акад. Васил Сгурев, акад. Васил Проданов, някогашният министър на превоза Петър Мутафчиев, депутати и общински съветници от Българска социалистическа партия.

Заедно с Калоян Паргов полемиката беше открита от някогашния министър на културата Георги Йорданов. Присъстваха още някогашният регионален шеф на София Тодор Модев, първият заместник-кмет на столицата до 1990 година Теменужка Теофилова, някогашният общоприет шеф на превоза Вуто Павлов, някогашният кмет на регионите " Триадица " и " Левски " Максим Кънев, архитекти, урбанисти и доста други строители на София в последните 50 години.

" Играта на думи в името на нашата полемика въобще не е инцидентно, разяснява Калоян Паргов. - Събрахме се с мисъл за София, с цел да намерим смисъл за София. При това във време, в което градът ни е разпънат сред подправените дейности и обещания на ръководещите и вярата и вярата на жителите. София през днешния ден наподобява на сцена, изпълнена с декори, които прикриват едно подправено 10-годишно ръководство. И напълно разумно маските започнаха да падат една по една. А същинското лице на столицата, което се демонстрира зад тях, по никакъв начин не се харесва на софиянци. Декоративните поправки родиха явления като " ремонт на ремонта ", " надзор на контрола ", перки на акули, надгробен монумент на площада... А в кварталите, в които живеят две трети от жителите на София, асфалтът не е сменян от времето на социализма. Градът ни има потребност от осмисляне на бюджетната политика. Нужно е програмно бюджетиране. Важно е повече средства да бъдат отделяни за кварталите. Средствата от европейските фондове би трябвало да бъдат употребявани оправдано - там, където в действителност има потребност. София не е единствено центъра. С европейските средства би трябвало да бъдат решавани проблемите на жителите, те не са за декоративни поправки на ремонтите за ръководещите да си вършат пиар и да градят личен имидж. Гражданите заплащат налози и такси и чакат парите им да бъдат вложени в усъвършенствания там, където те живеят ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР