С етап с дължина от 218 километра започва третата решителна

...
С етап с дължина от 218 километра започва третата решителна
Коментари Харесай

Томас срещу Фрум: Има ли вътрешна битка в "Скай" преди решителните етапи в Тура

С стадий с дължина от 218 километра стартира третата решителна седмица в 105-ия " Тур дьо Франс ". След 15 стадия и изминати 2368.5 километра Герант Томас носи жълтата фланелка и до този миг не демонстрира никаква уязвимост, водейки пред съотборника си и четирикратен първенец в Тура Крис Фрум.

Именно борбата сред двамата съотборници в " Скай " е най-интересна, само че британците не могат да си разрешат да се разсейват, тъй като третият и четвъртият в класирането Том Дюмулен и Примож Роглич са на 1.50 и 2.38 минути зад носителя на жълтата фланелка. Изходът от надпреварата е непредвидим, тъй като първите осем са събрани в по-малко от пет минути.

Битката в " Скай "

Отборът на " Скай " стартира Обиколката на Франция за да поддържа Крис Фрум в опита към продобиване на Тура за пети път. Британецът има късмет да се изравни с Жак Анкетил, Еди Меркс, Бернар Ино и Мигел Индурайн, които имат по пет триумфа. Освен това Фрум завоюва последните три огромни обиколки – Тура и Вуелтата през 2017 година, както и Джирото преди по-малко от два месеца. Той се подреди до Бернар Ино и преследва връх на Меркс, който има четири следващи извоювани обиколки през 1972 и 1973 година (два пъти Джирото и по един път Тура и Вуелтата).
Who should take the lead for @TeamSky for the rest of the #TDF2018?
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР