С есента освен листопада започват да падат и главоломно намаленията

...
С есента освен листопада започват да падат и главоломно намаленията
Коментари Харесай

Промоция! Намаление! Всички стоки -80%... или не съвсем

С есента с изключение на листопада стартират да падат и стремглаво пониженията в някои магазини за облекла. Случва се обаче да ни мамят и пониженията да са единствено на ужким. " Мамят ни, несъмнено. Но най-малко за половината такива случаи сме си отговорни сами. Виновни сме, тъй като сме небрежни, наивни и не си познаваме правата. Очакваме някой различен да пази пространството ни ", означи Богомил Николов от Асоциация " Активни консуматори " пред Bulgaria ON AIR..

" Правилата в България за пониженията са едни и същи с тези в Европа. Но там има доста по-големи обороти и се разчита на тях, по тази причина техните понижения са доста по-големи от нашите. Потребителят е по-облагодетелстван в този момент, защото може да си поръча през Интернет всичко, което желае ", добави още Николов.

Според него главното генерално предписание, с цел да разберем, че някой ни лъже е, че в случай че нещо звучи прекомерно хубаво, то надали е истина. Има контролни органи, които наблюдават за това, разясни той, само че е наивно да считаме, че за всеки магазин има инспектор.

" Не всички търговци ни лъжат. Има и доста правилни. Важно е да обръщаме внимание на етикетите на облеклата, защото в множеството случаи ни лъжат за суровините, от които е направена дрехата, в сравнение с за цената. Памукът, примерно, е доста безценен – няма по какъв начин една блузи от подобен материал да коства 5 лв. ", безапелационна бе медният дизайнер Албена Александрова.

И добави, че тази порочна процедура не е единствено у нас, а и по целия свят, защото даже и някои скъпи фешън марки създават стоката си в Китай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР