С емоционална, макар и виртуална церемония на 27 януари приключи

...
С емоционална, макар и виртуална церемония на 27 януари приключи
Коментари Харесай

33 000 лв. награден фонд беше разпределен между 5 финалисти в Академия за местни предприемачи 5.0

С прочувствена, въпреки и виртуална гала на 27 януари завърши петото издание на „ Академия за локални бизнесмени “ – стратегия за поддръжка на пускане и развиване на дребен бизнес в тютюнопроизводителните райони. Пет екипа бизнесмени завоюваха награди в общ размер от 33 000 лева за осъществяване на своите бизнес хрумвания по места. „ Академия за локални бизнесмени “ се организира за пета поредна година от Център Ринкър към Фондация BCause с финансовата поддръжка на „ Филип Морис България “ ЕООД.

Тя е ориентирана към инициативни хора с бизнес хрумвания от районите на Хасково, Кърджали, Силистра и Благоевград и се радва на увеличаващ се интерес. 49 екипа подадоха свои хрумвания за Академията. След изявленията, на идващия стадий за образования, бяха позволени 14 екипа. В три следващи уикенда бизнесмените участваха в лекции и извършения, усвоявайки бизнес познания и тактики. Екипите дискутираха своите хрумвания, опознаха се и станаха част от разрастващата се общественост на „ Академия за локални бизнесмени “. С усложняването на обстановката с COVID-19 последното образование и финала на Академията се състояха онлайн. След образованията и консултациите с ментори 12 екипа създадоха бизнес проекти и презентации, които показаха пред журито на онлайн финала на 27 януари. Седемчленното жури, оценяващо плановете, бе в състав: Елица Баракова - изпълнителен шеф на Фондация BCause, Диляна Якова - управител “Регулации и стабилно развиване “ във Филип Морис България, Мартина Григорова - член на Борда на шефовете на SIS Credit, Елена Николова - шеф развиване на общността във CEO Angels Club, Цветан Филев - ръководител на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, Веселин Димитров - публицистичен шеф на Forbes България и Деница Соколова – Мениджър „ Проекти “ в Дарик радио, Кандидатите се показаха извънредно добре и изборът за журито се оказа в действителност комплициран.

В последна сметка, наградният фонд беше повишен и разпределен сред 5 отлични екипа: Спортен клуб „ Перун “ на Илиян Попов, треньор и запалянко от Разлог ще получи 8 000 лв., които ще влага в по-добри условия за привличането на повече деца в единствения за града плувен басейн. Илиян тренира и работи безрезервно и с деца с разнообразни физически или ментални проблеми. Създателката на Baby SG Силистра, Грета Георгиева, която предлага индивидуализирани керамични дарове за бебета и техните родители, ще получи също 8 000 лв., с цел да развие дребния си бизнес и да увеличи продуктивността на начинанието си. 7 000 лв. за възстановяване на маркетинга на своите артикули ще получи Марина Симеонова, художник-бижутер от Банско. Това ще й помогне бижутата от естествени материали Omaya да доближат до повече клиенти, в това число отвън България. Тодора Кръндева получава премия от 5 000 лв., с цел да продължи да работи по концепцията си за произвеждане в Хасково на спално долни дрехи от щадящи природата различни на памука материали – тенсел, лен, коноп, коприна, като за извличане на последното счита да работи с дребното останали български бубари. Крум Петров ще получи за дърводелската работилница „ Мерак “ инвестиция от 5 000 лв. за закупуване на преносимо съоръжение, с което, като се изключи че ще доставя бизнеса си с първокласен дървен материал, ще помогне и за „ спасяването “ му за последващото му стабилно потребление. „ Всички 12 финалисти демонстрираха голям прогрес в границите на програмата и мощна мотивация за осъществят концепциите си.

Победителите се отличиха с ясни проекти, отдаденост към специалността и упоритост за напредък, нововъведения, за обществен и екологичен отпечатък. “ – сподели Елица Баракова от Фондация BCause. „ Тази вечер подкрепихме освен петима дейни младежи и техните дребни фамилни компании и инициативи в 4 района. Всички те способстват за действителната обществена и икономическа интензивност на дребните общности, в които живеят и където желаят да се развиват. “ – добави Диляна Якова от Филип Морис България с задоволство от изпълнените цели на програмата. С финала на „ Академията за бизнесмени “ приключи седмото издание на програмата „ Забавно лято, грижовна есен “, реализирана от Фондация BCause.

Програмата поддържа тютюнопроизводителните общности в следните области: летни просветителни академии за деца от 1-ви до 7-ми клас, образования за учители в методите на неофициалното обучение, поддръжка за локални бизнесмени за пускане на бизнес в тези райони и здравна грижа за възрастните хора. Дългосрочната стратегия е част от самодейностите на Филип Морис България за корпоративна обществена отговорност и тактиката за стабилно развиване. За миналите 7 години програмата обхвана над 3 255 деца сред 7 и 14 година, 117 учители, 1 418 възрастни хора в 25 дребни обитаеми места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. От кандидатствалите над 300 бизнес хрумвания 65 предприемачески екипа минаха през образования, като 19 от тях получиха безплатно финансиране. От старта на програмата досега в нея са вложени над 1,4 милиона лв.. Партньори на фондация BCause и нейния Център за предприемачество и образования „ Ринкър “ в реализирането на програмата са Народно читалище „ Бъдеще в този момент “, Българската болнична асоциация и локалните общински администрации.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР