С екипа ми работим интензивно, за да завършим реформата, с

...
С екипа ми работим интензивно, за да завършим реформата, с
Коментари Харесай

Уикенд туризмът у нас става все по-популярен, отчита министър Динкова

С екипа ми работим интензивно, с цел да приключим промяната, с която да подпомогнем превантивно летния ни туризъм. Още през септември започнахме диалози и срещи с представители на бизнеса и на зимните ни курорти, с цел да се подготвим за сезона. Не съм имала време да възнамерявам почивката си по празниците. Но в случай че би трябвало да предпочитам сред чужбина и България – бих предпочела да остана в страната. Мисля, че имаме неповторима природа, а с изключение на курортите ни оферират и доста странични услуги – спа и балнео услуги, от които персонално аз бих не бих се отказала. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” по Нова министърът на туризма Зарица Динкова.

Тя разяснява и въпроса дали туристите ще желаят да посетят страната ни, виждайки по какъв начин управляващите се оправят с бедственото състояние, провокирано от снежната стихия през последната седмица. „ Факт е, че би трябвало да се оправяме и да влагаме по-добре в предварителна защита, в техника и човешки запас. Разбира се, за шест месеца не можем да се оправим с всичко, само че нашето държавно управление има мотивацията. Може би фактът, че кабинетът чисто политически е по-диалогичен, ни стимулира повече да преминем към действия  - нещо, от което България доста се нуждае ”.

Министърът на туризма благодари на избавителните екипи, които са реагирали и са оказали помощ на бедстващите хора, в това число на туристи по време на снежното злополучие. " Имам един зов. Все отново да имаме поради, че туризмът е обвързван с физически действия и интензивности. Свързан е с известни опасности. Отиваме на отмора с концепцията, че ще си изкараме добре, ще имаме свободно време с околните си, ще сме физически дейни. Но има опасности. Силите на природата не са за занемаряване. Нито морето, нито планината. Нека отиваме на отмора като се вслушваме в препоръките на специалистите, съблюдаваме разпоредбите и маршрутите ", уточни тя.

По думите на Динкова след експлоадирането на войната сред Израел и " Хамас " не се е налагало да се подхващат някакви спомагателни ограничения по обезпечаване на сигурността на израелските туристи, почиващи у нас. " Аз бях в непрекъснат контакт с посолството ни там и с посланника тук се видяхме доста бързо. Уверих го, че България е една сигурна дестинация. Израелските туристи ще продължат да бъдат мечтани. Той също доста позитивно се изрече за приема от страна на израелските туристи. За тях България е все по-желана и все по-харесвана дестинация. Но предвид на обстановката туристите от Израел са много намалели ", акцентира тя. Но изрази убеденост, че при първото усмиряване на спора, потокът от израелски туристи ще се задържи. 

Министърът на туризма изясни, че страната ни има масирани акции към турския, гръцкия и северномакедонския пазар. " Румъния е един обичайно доста добър пазар за нас, освен за летния ни туризъм, само че румънските туристи навлизат във все по-далечени елементи от България, практикуват туризъм от общата ни граница ". 

Динкова акцентира, че по интернационалните отчети, които получаваме, България е сигурна дестинация. " Такива са и вътрешните ни данни за сигурността на градовете ни, тъй като уикенд туризмът съставлява все по-голям и по-голям интерес за задграничните туристи. Туроператорите показват, че постоянните линии също са цялостни с идващи през почивните дни за идващите месеци ", добави тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР