С едва 37 000 жители на площ от 160 квадратни

...
С едва 37 000 жители на площ от 160 квадратни
Коментари Харесай

Коя е страната, в която няма престъпления и може да оставите дома отключен?

С едвам 37 000 поданици на повърхност от 160 квадратни километра Лихтенщайн е една от най-малките и най-гъсто обитаемоте страни в света.
В страната съвсем няма закононарушения. Последното ликвидиране е осъществено през 1997 година, а в страната има единствено няколко пандизчии, написа БГНЕС.
Всеки, който е наказан на повече от две години отнемане от независимост, е изпратен в затвор в Австрия. Хората в Лихтенщайн се усещат толкоз сигурни, че множеството от тях не заключват вратите на домовете си.
Веднъж годишно всички поданици са поканени на празненство с бира в градините на замъка Вадуц.
Преди пет години в страната бе основана за малко необикновена рискована услуга. Беше предоставена опция да се наеме цялата страна за една нощ. В съдействие с услугата " Airbnb " бе препоръчано място за настаняване на 150 посетители, дегустация на вино с принца и основаване на персонализирана валута, като това наслаждение възлизаше на 70 000 $.
Химн " Oben am jungen Rhein " има същата мелодия като химна на Англия - " God Save the Queen ".
В Лихтенщайн формалният език е немски, само че жителите нормално не го приказват. Повечето от тях си служат с алемански акцент, който е друг от общоприетия немски език.
До 1984 година, заради краха на три референдума, дамите в Лихтенщайн не са имали право да гласоподават на изборите. При четвъртия обаче те получават това право с 51,3% " за ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР