С едноминутно мълчание по обяд в Чехия ще бъде почетена

...
С едноминутно мълчание по обяд в Чехия ще бъде почетена
Коментари Харесай

Почитат с едноминутно мълчание жертвите на стрелбата в Карловския университет в Прага

С едноминутно безмълвие по обяд в Чехия ще бъде почетена паметта на жертвите на стрелбата от четвъртък в една от постройките на Карловия университет в Прага.

Разследващите в Чехия са открили, че през тази година всеобщият палач е съумял да закупи законно 8 огнестрелни оръжия, като едно от тях е карабината, употребена за стрелбата, заредена с дебалансирани патрони.

23 декември беше разгласен за ден на народен печал от управляващите в Чехия, часове откакто в четвъртък студент откри безразборна пукотевица, умъртви 14 души и рани други 25. Мотивите на причинителя 24-годишен мъж, ученик на висшето учебно заведение, към момента са в развой на изясняване от продължаващото следствие по случая пред Факултета по изкуства, където се разигра нещастието, се събраха студенти и жители, с цел да възпламенят свещ и да почетат паметта на починалите.

Президентът на Чехия Петър Павел прикани най-тежката в историята на страната всеобща пукотевица да не се политизира.

" Призоваваме всички жители на Чешката република в деня на народен печал да почетат жертвите с минута безмълвие в 12 часа на обяд ", съобщи министър председателят Петър Фиала.

Преди да тръгне към Прага, младежът е прострелял татко си, за който се знае, че е бил прекомерно непоколебим родител. Счита се, че това е оставило тежък отпечатък върху държанието на 24-годишния студент.

Балистичната експертиза е потвърдила негова връзка с още две убийства преди седмица на млад татко и двумесечната му щерка в парк край Прага.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР