С едно нарушение приключи 24-часовата проверка на четири държавни институции

...
С едно нарушение приключи 24-часовата проверка на четири държавни институции
Коментари Харесай

Първата нощна проверка за нелегални екскурзии приключи с едно нарушение

С едно нарушаване завърши 24-часовата инспекция на четири държавни институции за нелоялни практики и “нелегални екскурзии ” на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", оповестиха от Министерството на туризма. В нея се включиха специалисти от Министерство на туризма, Комисията за отбрана на потребителите (КЗП), Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА).

През последното денонощие са тествани общо 15 рейса, 3 от тях – през нощта, като е открито единствено едно нарушаване. Съставен е акт за определяне на административни нарушавания (АУАН) от страна на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ на един от превозвачите, защото не е била показана фактура за осъществения транспорт. Повечето от пътуващите за Истанбул са били туристи за Фестивала на лалето.

“Всички туроператори и превозвачи бяха проверявани дали имат подписана застраховка „ Отговорност на туроператора “, дали имат годно уверение, екскурзоводите – дали са регистрирани в националния туристически указател ”, казаи Мария Забилева, специалист от Министерството на туризма.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР