С една политика на зиг-заг премиерът Борисов очевидно иска да

...
С една политика на зиг-заг премиерът Борисов очевидно иска да
Коментари Харесай

Борисов, Трифонов и изборите на 4 април: Какво пишат две немскоезични издания

" С една политика на зиг-заг министър председателят Борисов явно желае да завоюва на своя страна и най-заклетите съперници на локдауна. Дебати всъщност обаче съвсем не се водят ", отбелязва при започване на разбора си немският публицист Франк Щир, който живее в България.

В електронното издание " Телеполис " Щир разказва ограниченията на държавното управление против пандемията през тази година. " През първите два месеца българите като че ли живееха на Острова на блажените - измежду морето на европейския локдаун, " установи той и споделя по какъв начин след това внезапно се е стигнало до въвеждането на строги ограничения.

" Тактически ход преди изборите на 4 април? "

" Дали неочакваната промяна на курса е просто удостоверение за непросветеност и липса на проект или пък е тактически ход преди изборите на 4 април? " - пита се създателят на публикацията и отбелязва, че в предизборния спор съвсем не се чуват съдържателни причини в региона на икономическата, обществената или енергийната политика. Щир изрича догатката, че с непоследователния си курс в битката против пандемията Борисов желае да завоюва на своя страна както съперниците, по този начин и последователите на строгите ограничения.

" Но може би налагането на нов локдаун за него просто е изпитано средство да се усили страхът от пандемията и по този начин да се снижи изборната интензивност? ", разяснява Франк Щир и изяснява, че ниската изборна интензивност би била от изгода за ГЕРБ и във щета на дребните партии. По-нататък той напомня за митингите през предходната година и отбелязва, че на този декор наподобява изненадващо какъв брой лишена от ентусиазъм и страсти е сегашната предизборна борба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР