С единодушие от присъстващите съветници, Общински съвет – Сандански прие

...
С единодушие от присъстващите съветници, Общински съвет – Сандански прие
Коментари Харесай

Общински съвет - Сандански прие декларация относно членството на Република Северна Македония в Европейския съюз!

С единогласие от присъстващите съветници, Общински съвет – Сандански одобри декларация по отношение на участието на Република Северна Македония в Европейския съюз.
Чрез нея, общинските съветници осъждат другите форми на антибългарска политика, ориентирани към България и локалните жители с българско съзнание в Северна Македония и насочат зов към българското държавно управление да се придържат прецизно към Рамковата позиция за участието на районен съд Македония в Европейски Съюз и декларацията, призната единомислещо от 44-то Народно заседание.

Съветниците са безапелационни, че България би трябвало да даде път за договаряния за участие на Република Северна Македония, единствено в случай че бъдат спазени всички условия от Договора за добросъседство.

Правата на македонските българи би трябвало
да бъдат обезпечени ясно и изрично, в това число посредством записването им в Конституцията на Република Северна Македония, и би трябвало да бъдат спазвани.

Историческите операции и неистини и македонистката агитация би трябвало да бъдат заличени от учебниците, а езикът на омразата да бъде прекратен изрично. Необходимо е също бързо и правилно напредване на противоречивите въпроси в общата комисия по историческите проблеми.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР