С единодушие и само един глас против Народното събрание реши

...
С единодушие и само един глас против Народното събрание реши
Коментари Харесай

Парламентът създаде комисия за групата около Мартин Божанов-Нотариуса

С единогласие и единствено един глас " срещу " Народното събрание реши да сътвори " Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обязаност на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос ". Тя ще изследва активността на така наречен " група към Мартин Божанов-нотариуса ".

Комисията е от 17 народни представители на симетричен принцип – петима от ГЕРБ-СДС, четирима – „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ), трима – „ Възраждане “, трима – Движение за права и свободи, един - „ Българска социалистическа партия за България “ и един от „ ИТН “. 

Анкетната комисия ще се избира за период от 3 месеца.

За ръководител на комисията бе определен Никола Минчев от ПП-ДБ, а Мануил Манев - от ГЕРБ-СДС и Хамид Хамид от Движение за права и свободи за зам. -председатели.

Не бе признато предлагането на " ИТН " комисията да бъде на паритетен принцип.

Отхвърлено беше и предлагането на Българска социалистическа партия за България след края на работата на комисия да бъдат направени законодателни промени, за отбягване на сходни практики.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР