С един от двата асансьора бързо се издигаш с шест

...
С един от двата асансьора бързо се издигаш с шест
Коментари Харесай

Да вечеряш в най-високия ресторант на Берлин

С един от двата асансьора бързо се издигаш с шест метра в секунда до върха на кулата. Кулминационната точка на известната берлинска телевизионна кула е ресторантът на върха и 360-градусовата гледка, която той предлага, написа ДПА.

Кулата се отличава с кръгла сфера на върха, която е по едно и също време ресторант и кафене и се върти към оста си на всеки час, което значи, че можеш да видиш целия град, до момента в който седиш и вечеряш.

При откриването на кулата преди половин век кафенето й е предложило меню, подхождащо на невероятната панорама: чорба от костенурки, френско кафе и руска водка.

Каквато и храна да си поръчаш през днешния ден, тя би трябвало да бъде качена с асансьор: заради лимитираното пространство ястията се подготвят в кухня под ресторанта и по-късно се пращат нагоре.

Напитките също би трябвало да бъдат превозени до върха на кулата преди идването на гостите, с цел да не остане жаден никой на 40-те маси на фона на непрекъснато сменящите се една след друга гледки.

В днешно време към 1.6 милиона души посещават кулата годишно, сподели шефът на посетителския център Щефан Фогел. Те се любуват на ядене във въздуха или пият кафе.

Първоначално кулата е трябвало да бъде издигната на място в периферията на града, преди източногерманските водачи да осъзнаят, че тя ще е на пътя на самолетите, кацащи и излитащи от летище " Шьонефелд ".

Новата локация е определена персонално от източногерманския държавен глава Валтер Улбрихт - покрай променения през социализма " Александерплац ". Друга известна берлинска забележителност е Световният часовник, открит на централния площад единствено няколко дни преди телевизионната кула.

Ако желаете да вечеряте на маса до прозореца, най-добре е да си резервирате билет авансово на уеб страницата, с което ще избегнете опашката, отбелязва ДПА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР