С един месец – от днес до 18 август, Турция

...
С един месец – от днес до 18 август, Турция
Коментари Харесай

Нова провокация от Ердоган! Турция удължава работата на сондажния си кораб „Явуз” в кипърска зона

С един месец – от през днешния ден до 18 август, Турция удължава работата на сондажния си транспортен съд „ Явуз” в кипърската изключителна икономическа зона. Президентът на Кипър Никос Анастасиадис изиска от европейските водачи разширение на глобите против Анкара поради противозаконните ѝ дейности.

Проучванията за газ на платформата „ Явуз” не престават в регион югозападно от острова, който включва елементи от блокове 6 и 7 от кипърската офшорна зона, съгласно оповестените от Турция координати.

Двата блока са лицензирани от държавното управление на Кипър за френската енергийна компания „ Тотал” и италианската „ Ени”, само че Турция претендира, че част от тях попада в нейния континентален шелф.

„ Явуз” пробива в този регион към този момент три месеца, от 20 април. Той се поддържа от три съпътстващи го турски кораба.

„ Грешно съобщение” назова представителят на Външното министерство на Германия, която в този момент ръководи Европейски Съюз, оповестяването от Турция на нови сондажни действия в миг, когато Европейски Съюз чака „ позитивно обръщение от Турция за деескалация на обстановката в Източното Средиземноморие ".

Допълнителни европейски наказания против физически и юридически лица, участващи в противозаконните изследвания на Турция в офшорната зона на Кипър, изиска неговият президент Никос Анастасиадис на Европейския съвет в петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР