С двудневни прояви в с. Бояджик и в Ямбол ще

...
С двудневни прояви в с. Бояджик и в Ямбол ще
Коментари Харесай

Oтбелязват 119 години от рождението на Джон Атанасов в с. Бояджик и в Ямбол

С двудневни прояви в с. Бояджик и в Ямбол ще бъдат маркирани 119 години от рождението на Джон Атанасов. Организаторите – НТС -Ямбол, община „ Тунджа “, РУО – Ямбол, кметство с. Бояджик, ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – с. Бояджик, НЧ „ Джон Атанасов -1928 “ – с. Бояджик, Общо събрание на колегиите „ Тунджа “ – Ямбол и Оперативна програма „ Паркове и зони за отдих и спорт “ – Ямбол, още веднъж са възнамерявали богата стратегия.

Честванията стартират на 4 октомври, когато е и рождената дата на Джон Атанасов. В родното село на неговия татко – Бояджик, от 14 часа в спортния комплекс „ Априлец “ в селото ще се организира футболна среща сред обединения на ФК „ Априлец “ с. Бояджик. От 14,30 часа учениците на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – с. Бояджик ще се включат в проведените за честването щафетни игри и рисунка на асфалт.

От 16 часа пред паметника на Джон Атанасов в с. Бояджик ще се организира тържественото честване на неговата 119 година от рождението му.

Честването на годишнината ще продължи на 7 октомври в Ямбол.

От 9,30 часа пред Спортна зала „ Диана “ ще се организира Десети училищен крос, а награждаването на участниците ще бъде в 11 часа.

От 13,30 часа в огромната зала на НТС – Ямбол ще стартира Осемнадесетото съревнование по осведомителни технологии „ Джон Атанасов – бащата на компютъра “.

Ученици от 5 до 10 клас от цялата Ямболска област, разграничени в две възрастови групи, ще се състезават в две посоки „ Мултимедия “ за по-малките и „ Мултимедийни приложения “ за по-големите.

Те могат да се включат с авансово готови планове по някоя от тематиките „ Когато класната стая е в къщи, а компютърът е учебник “ и „ Проектирам своята бъдеща специалност с компютър “ за първото направление и „ Уча с компютър когато и да е и на всяко място “ и „ Компютърът и здравето “ по второто направление.

Награждаването на спечелилите в надпреварата ще бъде от 16,30 ч. в огромната зала на НТС в Ямбол.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР