С двубоя между Байерн (Мюнхен) и Хофенхайм от 21:30 часа

...
С двубоя между Байерн (Мюнхен) и Хофенхайм от 21:30 часа
Коментари Харесай

Байерн отново ще е недостижим, но Бундеслигата има какво да предложи

С дуела сред Байерн (Мюнхен) и Хофенхайм от 21:30 часа довечера стартира новият сезон в Бундеслигата. След гръмкия неуспех на националния тим на Мондиал 2018, в Германия чакат с неспокойствие старта на шампионата, което и тази година ще бъде доминирано от баварския гранд. Никой от съперниците не наподобява задоволително мощен, с цел да издържи на темпото на Байерн, само че ще е забавно да се види по какъв начин ще се оправи новият ментор на отбора Нико Ковач и дали интригата за следващ път ще завърши още преди Нова година.

Ковач впечатли с работата си в Айнтрахт (Франкфурт) и даже завоюва Купата на Германия, побеждавайки на финала точно Байерн. Вече от другата страна на барикадата, някогашният хърватски национал подвигна първия си трофей отпред на мюнхенци, освен това след погром с 5:0 посред " Комерцбанк Арена ".

Байерн не показва финансовата си мощност на пазара и се ограничи с привличането на национала Леон Горетцка, който пристигна със свободен трансфер от Шалке 04, и младока Алфонсо Дейвис от Ванкувър. В тима след наем се завърнаха Серж Гнабри и Ренато Санчес. Португалецът небрежно бе разгласен за трансферен неуспех и е реалност, че кариерата му върви внезапно надолу след Евро 2016, само че може би е пристигнал моментът да покаже, че има качествата да се трансформира в съществена фигура на " Алианц Арена ".

Баварците продадоха Артуро Видал на Барселона, чака се да си тръгне и Себастиан Руди, а обстановката с Жером Боатенг продължава да е неразбираема. Добрата вест за Ковач е, че Роберт Левандовски бе арестуван и полякът още веднъж ще е машина за голове. Доказателство? Хеттрикът на Лева в мача за Суперкупата против Айнтрахт. Капитанът Мануел Нойер най-сетне е изцяло здрав, а ветераните Франк Рибери и Ариен Робен са окуражени освен да вдигнат купата за седма поредна година, само че и да побеждават в Шампионската лига - нещо, което все убягва на баварците след финала против Борусия (Дортмунд) на " Уембли " през 2013-а.

" Жълто-черните " направиха амбициозна селекция, която ги прави любимец за второто място. Аксел Витсел, Томас Дилейни и Абду Диало са футболисти, които безспорно ще вдигнат класата на Борусия. Добро попълнение може да се окаже и взетият чартърен от Реал Мадрид Ашраф Хакими. В лицето на Мануел Аканжи клубът прозорливо си обезпечи заместител на Сократис Папастатопулос още през зимата, а другите напуснали - Гонсало Кастро, Андре Шюрле и Андрий Ярмоленко, не бяха непрекъснати титуляри.

Новият ментор на Люсиен Фавър има стабилен опит в Бундеслигата и е кадърен да развие капацитета на тима, който ще продължи да залага на атрактивен футбол, само че би трябвало да стабилизира играта си в отбранителен проект, с цел да не пилее точки против по-непретенциозни противници.

Шалке 04 направи огромен скок в първия сезон на младия и упорит Доменико Тедеско, само че не е ясно по какъв начин ще " прекара " раздялата с значими футболисти като Горетцка, Макс Майер и Тило Керер. И в случай че младият бранител донесе близо 40 млн. евро с прехвърлянето си в Пари Сен Жермен, то Горетцка и Майер си потеглиха без пари и това не приказва по никакъв начин добре за мениджмънта на " кралскосините ".

Ред Бул (Лайпциг) влага в млади и съвсем непознати играчи, което в дълготраен проект е добра тактика, само че надали тимът на Ралф Рангник ще успее да се пребори за присъединяване в Шампионската лига, изключително след раздялата с Наби Кейта. Към челните места гледат още Байер (Леверкузен), Борусия (Мьонхенгладбах) и Хофенхайм. " Аспирините " се разделиха с вратаря Бернд Лено и ветерана Щефан Кийслинг, само че разполагат с обилие от гений в състава си. В Мьонхенгладбах се укрепиха с Аласан Плеа от Ница за над 20 млн. евро, а също така взеха и швейцарския национал Михаел Ланг. Хофе направи селекция за по-малко пари, само че новите футболисти са добре подбрани и бързо ще паснат към стила на Юлиан Нагелсман.

На дъното ще е повече от забавно. През предишния сезон с елитния си статут се разделиха огромни имена като Хамбургер ШФ и Кьолн, само че новаците Фортуна (Дюселдорф) и Нюрнрберг също са клубове с обичаи, които по една или друга причина през последните години не съумяват да се утвърдят измежду най-хубавите. В битката за оцеляване се чака да са забъркани още Фрайбург, Аугсбург и Майнц 05, до момента в който Волфсбург би трябвало да диша по-спокойно.
Бундеслига 1 кръг, петък 24 август  Байерн Мюнхен 21:30предстои  Хофенхайм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР