С две първи места се върнаха младите етнографи от Младежки

...
С две първи места се върнаха младите етнографи от Младежки
Коментари Харесай

Бъдещ актьор и настоящ икономист- първи сред млади...

С две първи места се върнаха младите етнографи от Младежки център от 20- я народен училищен празник “ За хляба наш ”, който се организира в Благоевград. 11-токласникът от финансово- стопанската гимназия “Атанас Буров ” Петър Иванов е отличник в категория “Научна разработка ”. Темата на младежа е “Хляб, здраве и фитнес ”. Избрах това, тъй като от две години отивам на фитнес, а също по този начин съм бил и част от националния тим на ММА в интервала от 2015 до 2016, описа Петър. Освен разпален по спорта възпитаникът на ръководителя Нели Арнаудова е фен и на изкуството. Поради тази причина преди 4 години се записал в Школата по етнография.

 Сега младежът учи в паралелка “Икономическа информатика ”. В бъдеще желае да се развива в областта на изкуството. Все още не се e насочил към компетентност. Харесва киното и музиката.  Любимият му артист м е Асен Блатечки, който познава персонално. Обича всякаква музика без чалга.

Другото първо място в състезанието е заела  8-мокласничката от природо-математическата гимназия “Акад.Боян Петканчин ” Моника Джелепова.  Тя се е показала в същата категория. Тя е трета и в “Макети ” дружно с Никол Иванова от финансово- стопанската гимназия.

Второ място в категория “Есе ” е заел Росен Ангелов. Той също е икономическата гимназия. Поощрителната премия е отишла при Светослава Мартинова.

Школата е удостоена и с грамота за интензивно присъединяване и чудесно показване през 20-те години на провеждане  на състезанието.

В  друга конкуренция “Лазарка – мома гиздава ”, която се е провела в София, са отличени още ученици на Арнаудова. Ралица Чанкова и Благовеста Иванова от езиковата гимназия са станали първи в раздела “Лазарски носии, украшения, кърпи, кошници ”. Втора е Десислава Димитрова от тогавашния икономическата колеж.  В  раздел “Декоративно пана и тъкани ” на трето място е останала Станислава Колева от природо-математическата гимназия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР