С две от предлаганите мерки за реформи в данъчната система,

...
С две от предлаганите мерки за реформи в данъчната система,
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Недопустимо е увеличението на ставката на корпоративния данък

„ С две от предлаганите ограничения за промени в данъчната система, препоръчани от синдикатите, съм категоричен склонен. Едното е възобновяване на идентичните данъчни ставки на Данък добавена стойност. Този налог работи толкоз по-добре, колкото е по-универсален.

Не би представлявало съществено нарушаване на бюджета за необлагаем приход на минималната работна заплата. Що се отнася до увеличение на корпоративния налог – това е едно от доста дребното конкурентни преимущества, които има България и би трябвало да се запазят конкурентните преимущества. Недопустимо е нарастването на ставката на корпоративния налог, ще докара до понижение на постъпленията ”. Това съобщи икономистът Емил Хърсев в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

Според данъчния съветник Николай Иванчев нямаме проблеми с налозите в България. „ Национална агенция за приходите непрекъснато регистрира осъществяване. Българският експорт е на рекордни равнища. Когато имаш експорт, Данък добавена стойност понижава. Може да се намерения за връщане на преференциите на по-ниска данъчна ставка, само че за туризма не трябва да се връща по-високата ставка. Нашият проблем е здравно-осигурителната система ”, съобщи Иванчев.

Според синдикатите от препоръчаният им ще завоюват всички, чиито приходи са до 2 800 лв., тъй като данъчната тежест ще се трансферира към хората с по-високи заплати. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР