С две нови зони за отдих и спорт ще се

...
С две нови зони за отдих и спорт ще се
Коментари Харесай

В Стрелча правят зони за отдих и спорт по екопроекти

С две нови зони за отдих и спорт ще се похвали скоро Стрелча. Новите придобивки ще станат  факт с помощта на извоювани планове, с които общината кандидатства за финансиране по Програмата за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, Национална акция „ За чиста околна среда ”. Това заяви кметът Стойно Чачов.

След утвърждението по програмата в околоблоковото пространство на бул. „ България ” в общинския център ще бъде построен ъгъл за отдих и игри на деца. Предстои доставка и монтаж на нови пейки, перголи, беседка, детско комбинирано оборудване, слагане на кошчета за боклуци, засаждане на нова растителност /дървета и шубраци.

Нова зона за спорт и отдих ще има до края на лятото и в парковото пространство до река Стрелчанска Луда Яна, сред два от хотелите в града. Проектът планува разчистване на територията на зелената повърхност, закупуване и монтиране на пейки, кошчета за боклуци, възобновяване на детската площадка, монтиране на нови уреди и фитнес уреди.

И двата плана за са към 10 хиляди лв., колкото беше оптимално допустимата по програмата на ПУДООС сума.

Освен община Стрелча, утвърждение по тазгодишната национална акция получиха още 11 кметства и общини. Повечето от тях са изготвили оферти за разчистване и озеленяване, създаване на детски и спортни площадки и оформяне на зони за отдих.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР