С двама пилоти на борда компанията за космически туризъм на

...
С двама пилоти на борда компанията за космически туризъм на
Коментари Харесай

Virgin Galactic тества с първи полет днес кораба си за космически туризъм

С двама водачи на борда компанията за галактически туризъм на сър Ричард Брансън, Virgin Galactic възнамерява да извърши днес първият от общо три финални пробни полета на совалката си за галактически туризъм, преди да стартира действителното предложение на невероятната дестинация за клиенти .

Това ще бъде първият полет на екипажа на космолета Unity, разработен за многократна приложимост, който ще излети от особено издигнатия търговски космодрум в Ню Мексико, Съединени американски щати.

Предвижда се в третия полет да се включи самият сър Ричард Брансън, за да  тества услугата, която дава обещание от 16 години. Преди това да се случи Virgin Galactic би трябвало да премине през някои последни подготвителни стъпки, споделя BBC.

В задачата през днешния ден участват бившият астронавт от НАС CJ Sturckow и основният пилот изпитател на Galactic Дейв Макей. Те ще организират инспекции на всички процедури по употребата на кораба. 

Уил Уайтхорн, президент на английската галактическа индустриална група определи полета като голям стадий. " Това ще бъде доста безвредна и евтина система ", споделя той пред BBC News. „ Разработването беше новаторско и не беше елементарно. “, добавя той. Фатален случай през 2014 година докара до следствие и редизайн на някои детайли от цялостната система за реализиране и ръководство на тези полети.

Компанията на сър Ричард Брансън възнамерява да започне полети за галактически туризъм през 2021 година. Вече има над 600 предварителни резервации, като билети са си купили в това число Джъстин Бийбър и Леонардо Ди Каприо.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР