С два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и

...
С два мобилни пункта за електрически и опасни отпадъци и
Коментари Харесай

Софиянци се включват в Седмицата за по-малко отпадъци

С два мобилни пункта за електрически и рискови боклуци и фешън ревю се включва Столичната община в Европейската седмица за понижаване на отпадъците. Инициативата се организира сред 17 и 25 ноември с разнообразни прояви, които са ориентирани към три значими групи боклуци - електрическо и електронно съоръжение, рискови боклуци и текстилни боклуци.

В рамките на Европейската седмица за понижаване на отпадъците общината разкрива мобилни пунктове, в които жителите могат да изхвърлят своите електрически и електронни боклуци, както и рисковите си боклуци.

 Какво да вършим със старите си облекла?
Какво да вършим със старите си облекла?

Често облеклата, които оставяме до кофите, свършват на сметища или в печки

Мобилният пункт за електрически и електронни боклуци ще бъде ситуиран на ъгъла на ул. " Московска " и бул. " В. Левски " на 22 ноември сред 12 и 14 часа.

Мобилният пункт за рискови боклуци ще бъде ситуиран пред Столичния инспекторат - на ул. " Париж " 5 на 23 ноември сред 8:30 и 10:30 часа.

И нициативата " Детокс на дрешника ", почнала през септември, ще приключи с фешън ревю. Чрез стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т. текстилни боклуци от семействата. Част от старите облекла бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които създадоха от тях фешън сбирка " Детокс на дрешника: Втори живот ". Тя ще бъде показана на 26 ноември от 19 часа в зала 6А на НДК , а входът ще бъде свободен.

 Следствен отдел към окръжна прокуратура събира остарели облекла, с цел да пази околната среда
Следствен отдел към окръжна прокуратура събира остарели облекла, с цел да пази околната среда

Мобилен пункт събира непотребен текстил

Европейската седмица за понижаване на отпадъците предизвиква институциите и организациите да обединят старания, с цел да осъществят по едно и също време разнообразни дейности, които са ориентирани към понижаване на отпадъците и п овишаване на информираността на жителите за смисъла на намаляването на отпадъците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР