С два месеца просрочка – продължава възстановяването на участъка в

...
С два месеца просрочка – продължава възстановяването на участъка в
Коментари Харесай

Два месеца просрочка: Пловдивчани още виждат следи от пробива до Водната палата

С два месеца просрочка – продължава възобновяване на сектора в региона на Водната палата, който бе опустошен поради завършилия прибързано план за пробив и създаване на скоростен път. Тези проекти на общината по този начин и не се реализираха, откакто се оказа, че пловдивчани не го желаят, а институции и специалисти го оповестиха за неправилен. През април се пристъпи към премахване на вредите, които почналата активност нанесе – разрушена пешеходна зона към „ Марица “, както и унищожена растителност. Със строителна атака периметърът бе отчасти възобновен, само че внезапно реконструкцията замръзна. Макар да бе разгласен период от май, велоалеята и към този миг е незавършена.
Прочетете още
„ Очакваме една от асфалтовите компании да разбърка нужното количество. Тъй като нужният материал е малко, изчакахме да се приготви червен асфалт за алеята на бул. „ Хаджи Димитър “, поради което имаше закъснение “, разяснява пред TrafficNews кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов. Прогнозира, че до две седмици следва тя да бъде подготвена.

За да забележим всичко както преди, липсва още един детайл – прословутото фонтанче на кръговото кръстовище на бул. „ Марица-Юг “ и „ Цар Княз Борис III Обединител “. То също бе демонтирано поради Пробива и трябваше да се появи още веднъж през май. И до този миг обаче то е на части в складовата база на Оперативна програма „ Градини и паркове “.

Оказва се, че липса на целево финансиране стопира повторния монтаж. Стаменов разясни, че при гласуването на бюджета на Община Пловдив, ще бъдат заложени средства за това. От „ Градини и паркове “ имат готовността да растителността да бъде възобновена, потвърдиха още веднъж оттова. 

След привършване на ремонта, ще бъде пресметнато количеството разходван материал и по отношение на ценоразпис ще бъдат отделени средства, които е коствало възобновяване. 

 

Припомняме, че за всичко, което бе разрушено, Община Пловдив ще би трябвало да заплати санкция от 70 788 лева. Това се наложи защото въпросния сектор бе построен преди години с европейска средства.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР