С два мача в понеделник, 11 декември, ще бъде сложен

...
С два мача в понеделник, 11 декември, ще бъде сложен
Коментари Харесай

Локомотив Пд посреща Пирин на Лаута“, а Берое приема Арда за край на 20-ия кръг в Първа лига

С два мача в понеделник, 11 декември, ще бъде комплициран завършек на 20-ия кръг в Първа лига, който е и финален от есенния полусезон в родния шампионат. От 15:00 ч. Локомотив Пд посреща Пирин Благоевград на „ Лаута “, а Берое е хазаин на Етър под Аязмото от 17:30.

Заралии изгубиха последните си два мача, като първо отстъпиха на новака Крумовград с 0:1 за състезание, а по-късно отпаднаха и от шампионата за Купата на България след позволен поврат при гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица. Тимът на Хосе Луис Ачиари обаче няма проваляне в последните си три семейства в шампионата, в които надделя Левски и Хебър, а посред им направи нулево тъждество с Пирин. Старозагорци са девети в таблицата с 24 точки. Намиращият се на дъното тим на Етър също бе отхвърлен за Купата след загуба от Ботев Пд на „ Ивайло “. Момчетата на Светослав Петров ще се опитат да пресечен поредност от пет поредни провали в Първа лига, като за последно завоюваха семейството си на Ботев Враца с 2:1 в края на октомври.

По-рано денем, Локомотив Пд на Александър Томаш ще се опита да приключи с победа календарната 2023 година. След мощното начало на акцията и лидерската позиция в един миг от полусезона, „ смърфовете “ бяха свалени на земята и са пети в класирането с 35 точки, като ще завършат на четвърта позиция пред Левски при тъждество или триумф над Пирин под тепетата. „ Черно-белите “ са раздирани от вътрешноклубно напрежение, което се отразява и на терена – тимът има единствено една победа в последните си девет мача за състезание (срещу Локомотив София с 2:1 у дома), като загуби предходните си три срещи във всички шампионати без вкаран гол, в това число провалянето от Лудогорец с 0:4 в осминафинал за Купата на страната. Пирин е на 14-то място с 16 точки, като не отстъпи в нито едно от последните си три семейства във всички шампионати – „ орлетата “ откриха място и в 1/4-финалите за Купата след 2:1 над Ботев Враца.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР