С два мача в петък започва 17-ият кръг от Първа

...
С два мача в петък започва 17-ият кръг от Първа
Коментари Харесай

Краят на кризата в Локомотив Пд минава през победа в железничарското дерби

С два мача в петък стартира 17-ият кръг от Първа лига. От 15:00 часа Славия приема Ботев Враца, а в 17:30 е срещата Локомотив Пд - Локомотив Сф на " Лаута ".

Домакините са на четвърто място в класирането с 32 точки след 16 изиграни дуела. Доскорошният водач в Първа лига няма победа в последните шест мача. " Черно-белите " записаха 4 равенства и 2 загуби по време на тази серия. В последния си мач Локо Пд приключи 0:0 като посетител на Ботев Пд в градското дерби.

В идния мач тимът на Александър Томаш има добра опция да се върне на победния път, защото приема 12-ия в класирането Локомотив Сф. Гостите съкрушиха Ботев Враца с 2:0 в последната си среща, а преди този момент изгубиха тежко с 0:6 от Ботев Пд. Столичните " железничари " записаха 3 победи и 5 загуби в своите 8 гостувания в лигата този сезон. Те изгубиха последните си два дуела с Локомотив Пд.

В ранния мач безспорно Славия е този, който се намира в доста по-добра форма. И при трите си победи вкъщи „ Белите “ резервираха суха мрежа, а чудесно знаем, че Ботев Враца не е от добре справящите се тимове пред гола с едвам 10 попадения. Само три от тях са по непознатите терени, а Ботев е най-слабият посетител в Първа Лига.

Славия завоюва с 1:0 против Етър мач от 16-ия кръг на Първа лига. Единственият гол беше осъществен от Тони Тасев от дузпа през първата половина на срещата, която не се запомни с нищо забавно. Този гол бе решителен за триумфа на “белите ”. През по-голямата част от мача футболистите на Славия бяха по-активни и имаха опция да реализират още голове. След този триумф отборът се намира на 13-то място в класирането с 14 точки.

Ботев Враца загуби от Локомотив София надви с 0:2 вкъщи. Въпреки че столични не преобладаваха в играта, те съумяха да надхитрят своя противник. Нещо повече – играчите на Ботев Враца даже имаха шанс, откакто два удара на “железничарите ” срещнаха гредата. По този метод играчите на Ботев Враца инкасираха петата си поредна загуба в Първа лига.

Така отборът остана на предпоследната петнадесета позиция – с две точки повече от последния Етър. В идния дуел гостите още веднъж ще желаят да пресечен серията си от провали, само че състав на Славия би трябвало да успее да се възползва от домакинския фактор.

Програма

Петък

15:00 ч, Славия - Ботев Враца

17:30 ч, Локомотив Пловдив - Локомотив София

Събота

12:45 ч, Хебър - Черно море

15:15 ч, Пирин Благоевград - ФК ЦСКА 1948

17:45 ч, Арда - Берое

Неделя

13:00 ч, Крумовград - ЦСКА

15:30 ч, Левски - Ботев Пловдив

18:00 ч, Етър - Лудогорец





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР