С два мача в петък се открива втория кръг на

...
С два мача в петък се открива втория кръг на
Коментари Харесай

ЦСКА излиза с обеца на ухото срещу Крумовград на Армията

С два мача в петък се открива втория кръг на Първа лига. От 19,00 часа ЦСКА 1948 посреща Пирин Благоевград, а от 21,15 е дуелът ЦСКА - Крумовград.


Вицешампионът от миналогодишната акция не стартира по най-хубавия метод сегашния сезон, само че въпреки всичко завоюва с точка повече от главния си съперник за купата Лудогорец. „ Армейците “ стартираха с безлично нулево тъждество като посетител на Хебър в Пазарджик. Срещата се разви напълно пред вратата на домакините, който даже не насочиха удар в дуела. Тези за ЦСКА бяха общо девет на брой, като три от тях бяха и точни, само че без триумф.

За първия дуел на „ Българска войска “ през сезон 2023/24 идва новакът в дивизията Крумовград. Тимът хвърли бомбата в първия кръг, като победи не какъв да е, а първенеца Лудогорец. Още след четвърт час игра „ синьо-жълтите “ поведоха с 2:0, а в отбрана съумяха да устоят и с значително шанс завоюваха с 3:1 на Коматево.

ЦСКА и Крумовград ще се изправят за пръв път един против различен, а любимецът е явен. Така обаче бе и преди дни, само че новакът в елита сподели, че не би трябвало да бъде подценяван. Крумовград показва положителни игри и в предсезонната подготовка, само че това важи и за „ алените “. Те победиха тимовете на Ботошани, Базел и Тирол, а единственото проваляне пристигна с минималното 0:1 от Карабах.

ЦСКА 1948 изпрати най-хубавата си акция преди броени седмици, завършвайки трети в крайното нареждане. Това ги изпраща и на първо европейско присъединяване. Гостите на собствен ред пък бяха забъркани в битката за избавление и публично оцеляха чак в последния кръг.

Новата акция стартира чудесно за „ алените “. Те прибраха три точки от „ Герена “ след триумф с 2:1 над Левски. Интересното е, че успеха пристигна и след цялостен поврат, като отборът показва страхотна успеваемост в офанзива. Отправените удари бяха едвам три, всички те обаче точни, а два от тях се трансфораха в попадения от Педриньо и Елитон.

В срещата на Пирин също се стигна до цялостен поврат, който обаче бе в ущърб на „ орлетата “. Те поведоха с 1:0 в семейството си на Берое, само че в последна сметка изгубиха с 1:2. Благоевградчани бяха по-активният тим на терена, само че проблемите в отбрана лъснаха, а в предни позиции липсваше шанс. Играчите на Пирин насочиха 21 удара, като 7 от тях бяха в очертанията на вратата.

Програма:

Петък

19:00 ЦСКА 1948 - Пирин Благоевград

21:15 ЦСКА - Крумовград

Събота

19:15 ч, Ботев Пловдив - Левски

21:30 ч, Лудогорец - Етър

Неделя

19:00 ч, Черно море - Хебър

21:15 ч, Локомотив София - Локомотив Пловдив

Понеделник

19:00 ч, Ботев Враца - Славия

21:15 ч, Берое Стара Загора - Арда. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР