С два мача днес, 3 ноември, ще бъде даден старт

...
С два мача днес, 3 ноември, ще бъде даден старт
Коментари Харесай

Ботев приема Локомотив в 118-то издание на дербито на Пловдив

С два мача през днешния ден, 3 ноември, ще бъде даден старт на 16-ия кръг в Първа лига. Берое е хазаин на Пирин Благоевград в Стара Загора от 17:00 часа, а от 19:30 е огромното дерби на Пловдив сред градските противници Ботев и Локомотив на „ Колежа “.


118-ият епизод от съперничеството сред „ канарчетата “ и „ смърфовете “ дава обещание да бъде яростен, макар разликата от осем места и 13 точки сред двата отбора. Играчите на Душан Керкез се развихриха в последните два кръга, като вкараха цели 11 гола при успехите над Ботев Враца с 5:3 като посетител и над Локомотив София с 6:0 вкъщи. Разгромът над „ железничарите “ бе трети триумф за миналите четири дуела на „ жълто-черните “ в елита, като тимът разруши и Берое с 4:1 на „ Колежа “ в „ Битката за Тракия “. Керкез и компания са 11-и в таблицата с 18 точки.

Локомотив от своя страна е в мини-криза, като няма победа в последните пет кръга от шампионата, завършвайки наедно при визитите на първенеца Лудогорец, Черно море и ЦСКА 1948 и губейки в семействата си на ЦСКА и Берое. Тези отрицателни резултати закономерно смъкнаха състава на Александър Томаш от върха в подреждането, като „ черно-белите “ са трети с 31 точки, на една зад Черно море и ЦСКА. Първият мач сред Ботев и Локомотив през акцията приключи при тъждество 1:1 на „ Лаута “ – по-късно „ смърфовете “ влязоха в серия от девет поредни триумфа, преди да навлязат в сложен интервал, от който ще желаят да излязат с победа в градското дерби.

По-рано денем, Берое посреща Пирин под Аязмото в търсене на трети следващ триумф, откакто надделя Локо Пд и Левски в последните два кръга с по 2:1. Възпитаниците на Хосе Луис Ачиари са осми в класирането с тъкмо 20 точки и ще се опитат да продължат с успехите против състава на Пирин, който се нуждае от точки в борбата за оцеляване – „ орлетата “ са 14-и с 11 пункта. Тимът на Иво Тренчев бе в поредност от три следващи триумфа, преди да запише такава от четири поредни мача без победа. Благоевградчани направиха тъждество 1:1 със Славия, преди да правят отстъпка на Лудогорец, ЦСКА и Черно море, като последните две провали бяха злополучни и след голове в края.

Пълна стратегия за 16-ия кръг в Първа лига:

Петък, 3 ноември

17:00, Берое – Пирин Благоевград

19:30, Ботев Пд – Локомотив Пд

Неделя, 5 ноември

15:30, Лудогорец – Крумовград

Понеделник, 6 ноември

13:00, Ботев Враца – Локомотив София

15:30, Славия – Етър

18:00, ЦСКА – Хебър

Вторник, 7 ноември

15:00, Черно море – Арда

17:30, ЦСКА 1948 – Левски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР