С два концерта на световноизвестния оркестър на двореца Шьонбрун започва

...
С два концерта на световноизвестния оркестър на двореца Шьонбрун започва
Коментари Харесай

Августовската програма на „Сцена на вековете“ започва с два концерт на Vienna Schönbrunn Orchestra на Царевец

С два концерта на световноизвестния оркестър на двореца Шьонбрун стартира програмата за месец август на Летен оперен сезон „ цена на вековете “ 2022.

Виенските музиканти ще излязат на откритата сцена в Двореца на крепостта Царевец във Велико Търново на 5 и 6 август от 21,00 часа. Те ще изпълнят шлагери на класическата музика като “Радецки марш ”, валса “На тихия наследник Дунав ”, елементи от оперетите “Прилепът ” и “Цигански барон ” и още вълнуващи произведения на Моцарт, династията Щраус и техни съвременници.

В продължение на два часа и половина 24 музиканти и 2-ма солисти ще оставят без мирис запленената аудитория, а спомагателното светлинно-визуално шоу ще добави магията на програмата “Нощ под звездите с Vienna Schönbrunn Orchestra ”, която е особено направена за българската аудитория.

Оркестърът на двореца Шьонбрун – Виена е реномиран камерен оркестър с интернационална известност, който пресъздава музикално блясъка и романтиката на имперска Виена. Диригент е Гуидо Манкузи, потомък на известна музикална фамилия, а концертмайстор на интернационалния състав на оркестъра е пловдивчанката Таня-Джарова-Салустио. След Велико Търново лятното турне на музикантите ще премине през Вана и София.

Фестивал „ Сцена на вековете “ 2022 ще продължи на 29 август с премиерното заглавие на Варненската опера „ Ромео и Жулиета “ от Шарл Гуно. На 3 септември на Царевец във Велико Търново и за първи път у нас ще гостува Букурещката национална опера с „ Риголето “ от Джузепе Верди. Спектакълът е на световноизвестния оперен режисьор от австралийски генезис Стивън Барлоу, който придвижва историята на Риголето – циничният шут на херцога на Мантуа, който заради безразсъдните си заприказва губи личната си щерка Джилда – в Чикаго при започване на 1929 година

Финалът на сезона ще е на 10 септември със сюрреалистичната танго опера от Астор Пиацола „ Мария от Буенос Айрес “ на Опера Пловдив.

Летен оперен сезон „ Сцена на вековете “ се провежда от Община Велико Търново с поддръжката на Регионален исторически музей – Велико Търново и Общинска туристическа организация „ Царевград Търнов “. Музикалният конгрес се организира под патронажа на Министерство на културата и е притежател на влиятелния лейбъл „ Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа “ 2022-2023.

Медийни сътрудници са Българска телеграфна организация, Българско национално радио, Фреш Радио Груп, Общинско радио Велико Търново, вестник „ Борба “ и вестник „ Янтра Днес “.

Билети за спектаклите се оферират в мрежата на и Туристическия информативен център на ул. „ Христо Ботев “ № 5 във Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР