С два гола в последните минути Айнтрахт (Франкфурт) постигна забележителен

...
С два гола в последните минути Айнтрахт (Франкфурт) постигна забележителен
Коментари Харесай

Айнтрахт изкова геройски успех като загрявка за Интер

С два гола в последните минути Айнтрахт (Франкфурт) реализира незабравим поврат от 1:2 до 3:2 при семейството си на Хофенхайм в един от най-драматичните дуели в Бундеслигата този сезон. Гостите водеха до 89-ата минута, само че тогава Себастиен Алер изравни за 2:2. В шестата минута на добавеното време французинът направи подаване към Гонсало Пасиенсия за победното попадение.

You can't win without 'patience' #SGETSG 3-2 pic.twitter.com/lCCo2hzeVU
— Bundesliga English (@Bundesliga_EN) March 2, 2019
“Орлите” стигнаха до обрата и с помощта на обстоятелството, че от 65-ата минута бяха с човек повече. Тогава Касим Нуху беше изпъден за втори жълт картон - в тази ситуация за фал против Алер.

Преди това футболистите на Хофенхайм преобладаваха и се радваха на заслужена преднина, също пристигнала след поврат.

В 20-ата минута Филип Костич стреля от пряк-свободен удар и по пътя си към вратата топката се отклони в главата на Анте Ребич. Има разминаване в информациите за това на името на кого е записан гола - на Костич или Ребич.

Joelinton (22) is having a breakout season.

29 games
11 goals
7 assists

Worth €50 million?#NUFC #SGETSG pic.twitter.com/eG10amF5G9
— DW Sports (@dw_sports) March 2, 2019
Гостите изравниха минута преди почивката посредством намиращия се в мощна форма Жоелинтон, който беше прецизен след атрактивна асистенция на Адам Салай. В 54-ата минута унгарецът нацели напречната греда, а секунди по-късно и Надием Амири се размина с гола. Той обаче стана факт в 60-ата минута, когато Ишак Белфодил се оказа неукротим в наказателното поле на Айнтрахт.

Последвалият червен картон в 65-ата минута обаче даде нужното преимущество на носителя на купата на Германия, който в последна сметка стигна до трите точки.

С тази победа отборът от Франкфурт продължава да няма загуба през 2019-а година и заема пета позиция. През идната седмица “орлите” чакат Интер в първа борба от 1/8-финалите в Лига Европа.

Хофенхайм пък е на девето място, откакто в пет следващи срещи до през днешния ден не беше губил. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 24 кръг, събота 2 март  Айнтрахт Франкфурт 3:2краен резулат  Хофенхайм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР