С два гола на Рикардо Орсолини Болоня изненада дори и

...
С два гола на Рикардо Орсолини Болоня изненада дори и
Коментари Харесай

Болоня разби Лече, Монца и Верона не се победиха

С два гола на Рикардо Орсолини Болоня изненада даже и себе си, побеждавайки Лече с безапелационното 4:0 в среща от 24-ия кръг на Серия А. с този триумф Болоня събра 39 точки, изкачи се на 5-о място и има същия актив като Аталанта, която е 4-а и последна в зона Шампионска лига.

Сам Беукема и Йенс Йодгаард прибавиха другите два гола за безапелационната победа на домакините. Те обаче имат още едно домакинство – в сряда с Фиорентина, отсрочен мач от 21-ия кръг, който ще даде отговор на какво са способни хората на треньора Тиаго Мота.

И двата тима влязоха в срещата с положително въодушевление поради успехите предходната седмица и бяха окуражени да продължат в тази посока. Алексис Стаелемакерс обаче първи опитва да вкара и вратарят на Лече Владимиро Фалконе трябваше да се намесва, вадейки топката над гредата. При последвалия ъглов удар Люис Фъргюсън смъкна топката на задна греда и Сам Беукема откри резултата.

След това Болоня сътвори още една добра офанзива, само че и Лече не стоеше единствено в отбрана и отвърна с две положителни благоприятни условия, втората пропусната от Никола Кръстович.

В 27-ата минута Орсолини удвои преднината на своите, макар че вкара от много странна позиция от дребен ъгъл.

Орсолини оформи втория си гол съвсем незабавно след рестарта на мача, завършвайки офанзива на Рикардо Калафиори, почнала от личната му половина. Осем минути преди края Йенс Йодгаард оформи крайния резултат.

Монца записа трети следващ мач без проваляне, завършвайки 0:0 на собствен терен с Верона. За гостите мачът беше значим, защото тази точка ги оставя в зоната на изпадащите. Пред тях Удинезе има също 19, само че ги води с по-добри спомагателни индикатори. Гостите получиха дузпа поради фаул против Онджей Дуда, само че по-късно прегледът със системата ВАР (видеоповторение в поддръжка на реферите) сподели, че такава няма и съдията Давиде Маса я анулира.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР