С два гола на Марко Бенаси Фиорентина победи с 2:0

...
С два гола на Марко Бенаси Фиорентина победи с 2:0
Коментари Харесай

Фиорентина и Дженоа живнаха с победи за Купата на Италия

С два гола на Марко Бенаси Фиорентина победи с 2:0 Читадела и се класира за 1/8-финалите в шампионата за Купата на Италия. След трите следващи загуби в Серия " А " и засилващите се клюки за уволняване на старши треньора Винченцо Монтела, " виолетовите " не можеха да си разрешат нов неуспех. Те играха с човек по-малко повече от час поради червен картон на десния бек Лоренцо Венути, само че все пак стигнаха до триумфа.

Капитанът Бенаси откри резултата в 21-ата минута - малко преди изгонването на Венути. В началото на второто полувреме след асистенция на Рашид Гезал Бенаси се разписа още веднъж и успокои почитателите на " Артемио Франки ".

Напред продължава и различен отбор, който страда в Серия " А " - Дженоа. " Грифоните " направиха поврат против втородивизионния Асколи и се постановиха с 3:2. " Луиджи Ферарис " беше празен, а домакините поведоха с попадение на Андреас Пинамонти (14'), само че след почивката Джакомо Берета изравни, а Доменико Кришито си вкара автогол. Ветеранът се реваншира доста бързо и вкара за 2:2 в 72-ата минута, а в 79-ата още веднъж Пиамонти беше прецизен, носейки успеха на Дженоа.

В идващия кръг тимът на Тиаго Мота ще играе против Торино, Фиорентина ще се изправи против, а Кремонезе, който отстрани Емполи след победа с 1:0, ще има за противник Лацио.

СТАТИСТИКА ОТ ДЖЕНОА - АСКОЛИ
СТАТИСТИКА ОТ ФИОРЕНТИНА - ЧИТАДЕЛА
СТАТИСТИКА ОТ КРЕМОНЕЗЕ - ЕМПОЛИ

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР