С два гола на Ерлинг Холанд отборът на Борусия Дортмунд

...
С два гола на Ерлинг Холанд отборът на Борусия Дортмунд
Коментари Харесай

С два гола Холанд бетонира Дортмунд на второто място

С два гола на Ерлинг Холанд тимът на Борусия Дортмунд завоюва гостуването на Република България Лайпциг с 2:0 и си обезпечи второто място кръг преди края на Бундеслигата. Така " жълто-черните " за пети път в последните осем години станаха подгласник на първенеца Байерн Мюнхен.

Футболистите на Република България Лайпциг влязоха по-добре в мача и още в 8-ата минута Шик пропусна да открие резултата. Постепенно гостите изравниха играта и настъпиха минутите на Холанд, който на три пъти в рамките единствено на 15 минути бе покрай попадение, само че срещна сериозен отпор от вратаря Петер Гулачи. В 30-ата минута обаче и стражът на домакините беше беззащитен след удара на Холанд. Това беше турнирно попадение номер 83 за тима през сезона, което е голов връх за клуба в границите на една акция в немския хайлайф.

 След почивката домакините пробваха всичко да трансформират резултата, само че и шансът не бе на тяхна страна. Анхелиньо направи най-вече пропуски, а в последните секунди на добавеното време Холанд направи 0:2.

Всички резултати от 33-ия кръг на Бундеслигата:

Байерн Мюнхен - Фрайбург 3:1
Дюселдорф - Аугсбург 1:1
Кьолн - Айнтрахт Франкфурт 1:1
Лайпциг - Борусия Дортмунд 0:2
Майнц - Вердер Бремен 3:1
Падерборн - Борусия Мьонхенгладбах 1:3
Херта Берлин - Байер Леверкузен 2:0
Хофенхайм - Унион Берлин 4:0
Шалке - Волфсбург 1:4



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР