С думите, че държавата е разграден двор“ лидерът на БСП

...
С думите, че държавата е разграден двор“ лидерът на БСП
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: И при това правителство се краде безогледно

С думите, че „ страната е разграден двор “ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се обърна към новите депутати и гостите, които участват на тържественото съвещание на Народното събрание. Акцент в речта й бяха 5 съществени задания, по които левицата ще работи в 49-ото Народно събрание. „ Първо, приемането на бюджет за 2023 година През него се реализират всички политики. Голяма неточност направихте господин президент като отказахте да внесете проекто-бюджет, в този момент ще ви се наложи да послушате господин Борисов, който сподели, че или ме подкрепяте за кабинет, или няма бюджет. Кой ще страда – всички? “, разгласи Нинова от парламентарната естрада, обръщайки се към президента и назначения от него длъжностен кабинет.

По думите й за Българска социалистическа партия нас приемането на бюджет е приоритет, който би трябвало да е обществен, без нарастване на налозите, без риск от обществената сигурност. „ Трудна, само че допустима задача, няма да подкрепим бюджет, който усилва налози, замразява приходи и лишава обществени придобивки “, зарече се тя.

Като втора задача, Нинова уточни приемането на законите, нужни да се „ задейства Плана за възобновяване и резистентност “. „ Закъсняваме съдбовно, побългарихме и този развой... “, изясни тя, само че акцентира, че парламентарната група на левицата ще поддържа единствено планове, които имат отношение към Плана.

Третият приоритет е „ битката с корупцията, както и правосъдната промяна “. „ Паралелната страна съществува и освен това държавно управление се краде необмислено . Десетки случаи на корупция има. Един от проблемите на служебното държавно управление е, че е безотговорно. Но има прокуратура, само че тя е на книга “, счита Нинова.

Като четвърта съществена задача тя открои приемането на България в „ Шенген “. „ Българският народ е еднакъв на всички останали европейски нации, имаме право на свободно придвижване на хора и артикули “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова съобщи, че петият приоритет ще е тематиката за войната в Украйна и постигането на мир по дипломатически път. Тя още веднъж заявява, че Българска социалистическа партия е за неутралитет на България във военния спор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР