С думи на благодарност към партньорите на програмата Забавно лято,

...
С думи на благодарност към партньорите на програмата Забавно лято,
Коментари Харесай

Фондация BCause представи обобщените резултати от програмата „Забавно лято, Грижовна есен”

С думи на признателност към сътрудниците на програмата " Забавно лято, грижовна есен “ се обърна Елица Баракова, изпълнителен шеф на Фондация BCause, координатор на програмата за стабилно развиване на тютюнопроизводителните райони в България. На събитието, провело се на 21-ви март в клуб „ Перото “ в НДК, уредниците описаха за началото на програмата през 2014 година в първото обитаемо място – община Сатовча и за постигнатите резултати през годините. Събитието събра над 80 души – представители на медиите, участници през годините, уредници и сътрудници на програмата. Водещ на събитието бе Стефан Щерев.
Елица Баракова описа за мотивацията да работиш и помагаш на хората, които в действителност имат потребност, за благодарността на участниците и отдадеността на всички сътрудници в програмата.
В обръщението си към присъстващите Вержиния Джевелекова, управител връзки с обществеността във Филип Морис България – компанията, която обезпечава финансовата поддръжка за програмата, показа през какви компликации е минал екипа в търсене на благоприятни условия за подкрепяне на тютюнопроизводителните общности в дребните обитаеми места. „ Стартирайки пред 4 години с едно обитаемо място – Сатовча, с първите летни детски академии и медицински прегледи за възрастни хора, през днешния ден резултатите от реализирането на програмата са налице. В отговор на потребностите на локалните общности, самодейностите последователно се разрастваха, а включените райони ставаха от ден на ден. Днес към този момент програмата е обхванала общо над 7000 души в общините Благоевград, Хасково, Кърджали и Силистра. За да създадем благоприятни условия за стопански напредък и да върнем младежите в отдалечените региони, през последната година дружно с Центъра за предприемачество „ Ринкърс “ създадохме и Академията за локални бизнесмени, която подкрепя започващия бизнес в тези региони посредством образования и финансова подкрепа” - добави Вержиния.

От стартирането на „ Забавно лято, грижовна есен” през 2015-а година до в този момент в програмата са се присъединили общо над 7000 души – близо 2 000 деца, 5 000 възрастни и над 200 локални бизнесмени. През годините са осъществени над 70 летни академии за деца, над 8 000 профилирани медицински прегледи за възрастни хора и над 150 съвещания за пускане на бизнес по места. Програмата се реализира от Фондация BCause в съдействие с Фондация „ Направи положително – Александровска “, и Народно читалище „ Бъдеще в този момент “. Представители на партньорските организации се включиха в трите дискусионни панела.
В първия панел Лета Панайотова, основател на образователните стратегии от Народно читалище " Бъдеще в този момент ", дружно с Миглена Костова, зам.директор на СУ „ Васил Левски”- гр. Дулово, Таня Енчева, преподавател в СУ „ Васил Левски”- гр. Дулово и Джеват Дунчев, шеф на СОУ " Св. Св. Кирил и Методий ", с. Сатовча описаха за метода, по който „ безплатните детски академии на Забавно лято” трансформират настройката на учениците и учителите към образователния развой. Промяната, която настава при децата единствено след седмица присъединяване в образователно-приключенските академии, е забележима при безусловно всички деца без значение от възрастта и обитаемото място.
Във втория панел, осигуряващ безвъзмездни медицински грижи за възрастни хора, Нина Райчева, координатор на програмата от Фондация „ Направи положително - Александровска”, доктор Стефан Найденов, кардиолог и Шеип Панев, лекар-стажант, в програмата разкриха какви са провокациите пред участниците във втория съставен елемент от програмата „ Грижовна есен”, преглеждайки на ден по над 100 пациента на възраст над 60 години. Благодарността и признателността в очите на възрастните хора, доста от които в никакъв случай не са посещавали доктор, са движещата мощ за младите лекари участници към този момент 4 следващи години в програмата.

В последния панел от събитието Явор Гочев – шеф стратегии в Център за предприемачество „ Ринкърс “, финалистите в третия панел на програмата - „ Академията за локални бизнесмени “ през 2018 г и 2017 г - Зорница Мълчанкова, основател на баскетболен клуб „ Яворов “ в Гоце Делчев, Евгения Марценкова – създателка на серия за био козметика „ Inner Beauty “ в Благоевград и Кирила Стайкова - победителката от първото издание показаха сполучливите си планове и споделиха наученото от менторите в Академията. Мечта, сбъднато предпочитание, помощ за локалната общественост бяха думите, с които участниците показаха прекарването си в Предприемаческата академия.
С думи на признателност към уредниците и сътрудниците се обърна и Цветан Филев, Председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите - НАТ 2010 и част от журито в „ Академията за локални бизнесмени “ през 2018 година. Възможност за връщане в тези региони, помощ за най-уязвимите групи и резистентност – това бяха главните послания, които господин Филев уточни като основни пред гостите на събитието.
През годините програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ е получила редица оценки, измежду които за „ Най-добра стратегия на малко и приблизително дружество “ от Българския дарителски конгрес през 2017 година и премия за виновен бизнес от Българския конгрес на бизнес водачите през 2016 година През 2019-а година програмата за корпоративна обществена отговорност на Филип Морис България продължава с уголемен обсег, дадоха обещание основателите й.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР