С до умерен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър

...
С до умерен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър
Коментари Харесай

Времето се разваля за кратко

С до сдържан северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър ще проникне леден въздух и дневните температурите ще се намалят с към 5°, преобладаващите оптимални ще бъдат сред 15°С и 20°С, а утринните ще са към момента високи - най-вече сред 5°С и 10°С, в обособени котловини - и към нула. В София минималната температура ще бъде към 5°С, оптималната - към 16°С, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще има по-значителни краткотрайни нараствания на облачността, само че без основни превалявания. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 16°С-18°С. Температурата на морската вода е 17°С - 18°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, само че без основни превалявания. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и на височина 1200 метра оптималната ще бъде към 12°С, на 2000 метра - към 4°С.

В петък ще бъде най-вече слънчево, само че сутринта още веднъж много хладно с минимални температури сред 1°С и 6°С, в обособени региони - и под нулата, и оптимални най-вече сред 13°С и 18°С. Вятърът ще е слаб, към този момент от изток, в котловините ще стихне, в обособени региони ще има понижена видимост.

В събота сутринта в равнинната част от страната ще е към момента студено, на обособени места - мъгливо, само че денем със слаб до сдържан югозападен вятър ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни. Ще бъде с раздрана висока и междинна облачност, по-значителна над Северна България. На обособени места в котловините в южната част от страната заран ще бъде с понижена видимост.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР