С до пет пъти са се увеличили продажбите на климатици

...
С до пет пъти са се увеличили продажбите на климатици
Коментари Харесай

Експерт: Климатикът не трябва да се изключва. Когато работи постоянно е по-икономичен

С до пет пъти са се нараснали продажбите на климатици поради високите температури от последните седмици. Това регистрират веригите за черна и бяла техника.

Продължителните горещини и рекордните температури са в услуга на бизнеса и търговците регистрират взрив в продажбите на климатици.  

" Търсят се всевъзможен тип климатици - от нискобюджетни до висок клас климатици. За изстудяване главно се търсят по-нискобюджетните оферти ", описа в изявление за Радио Варна експертът по продажби на климатици Дамян Иванов.

Цената на климатиците варира от 1000 до 3000 лв.. Най-често българинът залага на междинен клас климатик на цена сред 1500 и 2000 лв.. 

По-нискобюджетните марки са единствено с 2 години гаранция, за разлика от останалите, които покриват възможните повреди за период от 5 години, изясни Иванов.

Цена, марка и изгодност са трите съществени критерии, по отношение на които клиентите вършат своя избор. " Когато се купува климатик би трябвало да знаете какъв брой квадрата е помещението, има ли изолираност, каква е дограмата, ревюто. Спрямо това се избира най-подходящата машина като мощ. ", сподели специалистът.

По думите му климатиците остават най-икономичните уреди за отопление през зимата и изстудяване през лятото. Вярно е изказванието, че най-икономичният режим на работа на климатиците е те да не бъдат изключвани.

Затова климатиците са инверторни и не би трябвало да се изключват. Когато работи непрекъснато климатикът е по-икономичен, в сравнение с да се включва и изключва. ", изясни Иванов.

Желателно е всяка година да се прави профилактика на климатика преди началото на отоплителния или летния сезон. За да поддържаме в добра редовност електроуредите е добре всеки месец да почистваме филтрите им, а в случай че мястото е по-запрашено - на всеки 2 седмици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР