С до 30% се увеличават разходите за персонал на Главна

...
С до 30% се увеличават разходите за персонал на Главна
Коментари Харесай

След НСО и ГДО получава пари за COVID-19 |

С до 30% се усилват разноските за личен състав на Главна дирекция " Охрана ", постанови Министерски съвет. Размерът на сумата не се показва.

Парите ще отидат за чиновниците, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от COVID-19. Допълнителните средства имат за цел да обезпечат нужните средства за осъществяване на утвърдените от държавното управление нови социално-икономически ограничения за отговор на епидемиологичната рецесия, се показва в известието.

С приемането на нормативния акт ще се основат условия за запазването на висока мотивация на чиновниците в Главна дирекция " Охрана ", допълва пресцентърът.

Какво охранява Главна дирекция " Охрана "

Главна дирекция " Охрана "  е звено към министъра на правораздаването. Охранява правосъдните здания, както и обезпечава реда и сигурността в тях. ГДО охранява съдии, прокурори и следователи. Съдейства на органите на правосъдната власт при приканване на лица, както и на държавните правосъдни реализатори. Довежда наложително лица до орган на правосъдната власт, когато е изтънчено от този орган. Придружава обвинени и подсъдими до органите на правосъдната власт, за които се желае или е постановена мярка за неотклонение задържане под стража, или такива, изтърпяващи санкции в местата за отнемане от независимост.

Миналата седмица държавното управление даде по бюджета на Националната работа за защита (НСО) за 2020 година за маски и стерилизация. От службата обясниха, че до момента разноските за обезпечаване на сигурността на охраняваното лице и съпътстващите лица са били за сметка на бюджета на НСО. Охраняваните лица от НСО сега са към 50. Това значи, че предпазването от заразяване от COVID–19 на всяко едно от тях коства 10 000 лева на данъкоплатеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР