С до 250 лева за мегаватчас ще бъдат компенсирани училища,

...
С до 250 лева за мегаватчас ще бъдат компенсирани училища,
Коментари Харесай

Правителството обещава 450 млн. лева компенсации за скъпия ток

С до 250 лв. за мегаватчас ще бъдат обезщетени учебни заведения, читалища и детски заведения за двата месеца януари и февруари, разгласи финансовият министър и вицепремиер в блиц парламентарния надзор. Средствата са от спомагателни доходи и са 450 милиона лв.. заяви, че работна група ще дефинира в допълнение кои общини имат спомагателни потребности за подкрепяне.

Предлага се да бъде основан и вид за закупуване на ток от общ снабдител по дълготрайни контракти като по този начин ще има предвидимост на цената на електрическата енергия.

"Да се направи по този начин, че общини, детски градини и учебни заведения, всички, които желаят от публичния бранш, да могат да купуват електрическа енергия дружно през един общ снабдител, който в действителност от името на страната да закупува по дълготрайни контракти електрическа енергия на борсата. Това ще разреши 12 или 24-месечната предвидимост на цените, ще направи бюджетирането обикновено и ще направи по този начин, че да имаме свободен пазар от една страна, въпреки това да не би трябвало всеки шеф на учебно заведение да става търговец на електрическа енергия и да схваща от спецификата на тази активност ", сподели вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР