С до 10% ще вдигнат заплатите на работниците във „ВМЗ”

...
С до 10% ще вдигнат заплатите на работниците във „ВМЗ”
Коментари Харесай

Вдигат с 10% заплатите на работниците във ВМЗ Сопот

С до 10% ще вдигнат заплатите на служащите във „ ВМЗ” Сопот. Това оповестиха от предприятието, представени от Монитор. Увеличението се вкарва, откакто министърът на стопанската система Емил Караниколов разпореди в оръжейницата да се създаде нова система за в допълнение материално стимулиране.

Целта на концепцията е разпределението на парите от спомагателното материално стимулиране да действа по-справедливо и мотивиращо. Новата система би трябвало да обгръща детайлно всяко звено в сдружението, съобщи изпълнителният шеф доктор инж. Иван Гецов.

По думите му до момента практиките са били ориентирани основно върху директно обвързваните с индустриалния развой звена.

Тестовият вид на системата ще е подготвен до края на септември, като ще бъде внедрен през последното тримесечие от годината.

„ Системата даде позитивни резултати; отстрани уравниловката, наследена от предишното, и увеличи продуктивността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 година и за първото полугодие на актуалната година. Очакваме извънредно положителни резултати и за деветмесечието “, разяснява Гецов. Той посочи още, че през първите 6 месеца на годината във „ ВМЗ” е реализирано приблизително работно възнаграждение от 1 052 лева при цифров състав от 4 600 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР