С до 1,5 секунди на обиколка изостава Мерцедес от Ред

...
С до 1,5 секунди на обиколка изостава Мерцедес от Ред
Коментари Харесай

Хамилтън изчисли с колко изостава Мерцедес от Ред Бул

С до 1,5 секунди на обиколка изостава Мерцедес от Ред Бул при започване на сезон 2023 във Формула 1. Това съобщи 7-кратният международен първенец Люис Хамилтън и посочи, че става въпрос за спортното движение на двата тима.

Преди Гран При на Саудитска Арабия този уикенд британецът разяснява, че в Мерцедес има потребност от „ смели решения ”, с цел да се върне отборът в челото на класирането.

Автомобилът на Мерцедес за новия сезон е еволюция на W13 от предходната година, който страдаше от съществено отскачане, само че също по този начин беше и незадоволително бърз спрямо колите на Ред Бул и Ферари. В Бахрейн Мерцедес още веднъж изостана и шефът на отбора Тото Волф съобщи, че очевидно отборът би трябвало да се откаже от концепцията, употребена в последните два болида.
 Хамилтън: В Мерцедес не ме послушаха за W14 Хамилтън: В Мерцедес не ме послушаха за W14
„ Миналата година имахме огромно челно противодействие и имахме проблеми на единствено на вършиме, само че трябваше да използваме доста повече аеродинамично прилепяне и в завоите не бяхме по-бързи от другите – изясни Хамитън. – Тази година проблемите ни са главно в завоите. На вършиме сме бързи, само че излизане от завоите другите коли са доста по-стабилни, както и в по-голямата част на завоите. Мисля, че в Бахрейн Ред Бул можеха да са доста по-бързи, ние сме на секунда и половина от тях или нещо сходно. ”
 Доктор Марко не чака Мерцедес да оказва помощ на Астън Мартин Доктор Марко не чака Мерцедес да оказва помощ на Астън Мартин
Хамилтън даже изясни образно от какво има потребност Мерцедес, с цел да побеждава в този момент във Формула 1.
 Защо Волф чака по-добро показване от Мерцедес в Саудитска Арабия? Защо Волф чака по-добро показване от Мерцедес в Саудитска Арабия?
„ Явно би трябвало да отпаднат колите на Ред Бул, тези на Ферари и може би даже и Астън Мартин, с цел да спечелим. Но това не значи, че не ги догонваме ”, добави Люис.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР